F-16'lar az önce havalandı

PKK'ya 5. hava harekatı yapıldı. Diyarbakır'dan havalan 4, F-16 savaş uçağı örgütün Hakkari ve Şırnak kırsalındaki kamplarını vurdu. Dün gece yapılan operasyonlarda da PKK'nın en stratejik kamplararından olan Hakurk kampı ve çevresi hedef alındı. Kamptaki eğitim ve sağlık tesisleri bombalandı. Bombardıman gün içinde de sürdü. Operasyonlarda örgütün üst düzey bazı isimlerinin öldüğü öğrenildi.

Abone ol

Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü'nde konuşlu Pars Filo'suna bağlı F-16 savaş uçağı, bölücü terör örgütü PKK hedeflerine 5. hava operasyonunu yaptı. Harekatta, Yurt içindeki noktaları hedef alındı.

Jetler, sabah saatlerinde havalandı. Operasyon öğle saatlerine kadar sürdü. Örgütün Hakkari ve Şırnak kırsalındaki kampları bombalandı.

Dün gece yapılan opersayonlarda da hedefte örgütün Kuzey Irak'ta hem eğitim hem de lojistik üs olarak kullandığı Hakurk kampı vardı. Batman'dan kalkan bir İnsansız Hava Aracı, PKK'nın açılım sürecinde boşaltılacağını söylediği Hakurk kampı üzerinde uçtu.

Görüntüler merkeze aktarıldı. Kampta olağandışı hareketlilik olduğu, kampın boşaltılmak yerinde yeniden yapılandırıldığı, yeni eğitim merkezleri ile sağlık binaları inşa edildiği tespit edildi.

İHA'nın belirlediği koordinatlar çerçevesinde saat 20.00 sıralarında Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü'nden 3 adet F-16 havalandı. Jetler, belirlenen hedefleri vurmaya başladı. Jetler daha sonra Metina ve Haftanin kampına yöneldi. Bu kamplardaki tesisler de bombalandı.

Saat 23.30'da harekat sona erdi. Harekata eş zamanlı olarak örgütün yurt içindeki hedefleri de vuruldu.

Bombardıman yapıldığı sırada Irak'ın sıfır noktasında bulunan Derecik 34'ncü Hudut Taburu, Umurlu 34'üncü Sınır Bölüğü, Aktütün Hudut Tabur Komutanlığı, Tekeli 2'nci Hudut Tabur Komutanlığı ve Yeşilova Hudur Sınır Tabur Komutanlığı'ndan da yoğun top ve obüs atışları yapıldı.

Hakkari'nin Yüksekova ve Şemdinli İlçelerinde de hava hareketliliği yaşandı. Akşam 20.30 sıralarında Şırnak tarafından gelen savaş uçakları Dağlıca Bölgesine gitti. Uçakların geçişinin ardından sınır bölgesinden bombalama sesleri duyuldu.

Akşam saatlerinde jetler bir kez daha harekete geçti. Çok sayıda savaş uçağı Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü'nden havalandı.

Hareketliliğin olduğu bir başka nokta da İncirlik Hava Üssü'ydü. Gün içinde 13 savaş uçağı peş peşe üsten havalandı.

Örgüte yönelik operasyonlarda PKK'nın üst düzey yöneticilerinden 5 kişinin öldürüldüğü ve örgütün ağır zaiyat verdiği öğrenildi. Operasyonlara devam edeceği belirtildi.

Polis lojmanlarına roketli saldırı! Gündem Meclis olağanüstü toplanıyor Gündem Büyük operasyon! Çok sayıda gözaltı var Gündem Teröristler askeri üs bölgesine ateş açtı Gündem