Operasyon bölgelerindeki sağlık personeline bir maaş ikramiye verilecek

Terör örgütü pkk'ya yönelik operasyonların devam ettiği bölgelerdeki sağlık çalışanlarına "Ek Ödeme" yapılacağı açıklandı. Cizre, Nusaybin, Silopi ve Dargeçit gibi bölgelerde görev yapan personele bir maaş ikramiye verilecek.

Abone ol

Terör saldırıları nedeniyle güç koşullarda görev yapan ve mağduriyet yaşayan sağlık çalışanlarına ek ödeme ve döner sermaye desteği verilecek. Açıklamayı Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş yaptı.

Terör saldırılarının arttığı ilçelerde sağlık hizmetlerinde zaman zaman sıkıntılar yaşadıklarını belirten Gümüş, sağlık çalışanlarının hizmet vermesinin engellenmesinin kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Gümüş; Başta Cizre, Nusaybin, Silopi ve Dargeçit olmak üzere terör bölgelerinde bulunan personele önümüzdeki ay bir maaş ikramiye vereceklerini açıkladı.

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı, hastaneler açık olmadığından döner sermayeden pay alamayan sağlık personeline diğer illerdeki hastanelerin döner sermayelerinden ödeme yapılacağını da ifade etti.

Hemşirelere yaklaşık bin 500, pratisyen hekimlere 5 bin 500, uzman hekimlere ise 11 bin lira ek ödeme yapılacak.

ulusalkanal.com.tr

MHP: HDP'ye dokunulmalı Gündem Doğu Perinçek: Söke’de 1969 Ekiminde toplu gazete satışı Gündem Şişme botlara kalite kontrol zorunluluğu Gündem İdil Emniyet Müdürlüğü'ne silahlı saldırı Gündem