Putin'den Karabağ ve Türkiye açıklaması

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Azerbaycan ile Ermenistan’ın müzakere masasına oturmaları gerektiğini belirterek, “Azerbaycan ile Ermenistan’ın, Türkiye’nin de olduğu Minsk Grubu çerçevesindeki müzakerelerle çözüme ulaşması gerekiyor.” dedi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın telefon görüşmesinde yaptığı bu öneriye Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'nden yanıt geldi. Putin, uzun vadeli çözümde Türkiye'de masada olmalı dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Karabağ'daki çözüm görüşmelerine ilişkin açıklama yaptı. Açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'in görüşmesi sonrasında geldi.

Erdoğan'ın geçen günlerde yaptığı sorunu birlikte çözelim önerisinden sonra Putin, Karabağ görüşmelerinde Türkiye'nin de olması gerektiğini söyledi.

İlk etapta askeri faaliyetler sonlandırılmalı, can kayıplarına son verilmeli, müzakere masasına oturulmalı ve Türkiye de dahil AGİT Minsk Grubu'ndaki birçok ülkenin katılımıyla eş başkanlar Rusya, Fransa ve ABD tarafından hazırlanan teklifler temelinde görüş birliği ve çıkar dengesi sağlanmalı. Bunu yapabiliriz.

Karabağ'da çözüm için İran'dan da bir hamle gelmişti. Karabağ'ın işgal altında olduğu görüşünü esas alarak bir çözüm planı hazırlayan Tahran yönetimi Karabağ özel temsilcisi Arakçi'yi Bakü'ye göndermişti. Arakçi'nin sonraki temaslarının da Erivan, Moskova ve Ankara olması bekleniyor.

Diyarbakır aileleri cumhuriyetin 97. yılını evlat nöbetinde kutladı Gündem Charlie Hebdo'nun kirli geçmişi Gündem Başkentte 29 Ekim coşkusu Gündem MHP'den Davutoğlu'na sert yanıt: "Okyanus ötesinden medet uman siyasi atık" Gündem