Aile destek paketi ödemeleri ne zaman?Aile destek paketi ücreti nereden alınır?

Aile destek programına başvurular Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından alınıyor. Peki, Aile destek programı ödemeleri Ekim ayının kaçında yatıyor? Detaylar haberimizde...

Abone ol

850 TL ile 1250 TL aralığına yükseltilen Aile Destek Paketi ödemelerinin ne zaman yatacağı merak ediliyor.

Başvurular ardından ilk ödemeler temmuz ayında yapıldı. Eylül ayı aile destek paketi ödemeleri için bekleyiş devam ediyor. Henüz ödemeler için tarih duyurlmadı. Ağustos ayının destek ödemeleri 7 Eylül'de başlamıştı. Eylül ödemeleri için ise gözler Ekim ayının ilk haftasında.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'tan aile destek paketi için açıklama;

"Küresel ekonomik dalgalanmalardan ihtiyaç sahibi ailelerimizi koruyabilmek için desteklerimizi sunmaya devam ediyoruz. Türkiye Aile Destek Programıyla büyüyen ve gelişen Türkiye'mizin refahını vatandaşlarımızla paylaşmaya devam ediyoruz. Programımızdan daha fazla vatandaşımızın istifade etmesi için mevcut bütçemiz 15 milyar liraya 25 milyar lira ilave ederek programımızı genişletiyoruz. Bu doğrultuda 450-600 lira olan destek tutarımızı 850-1.250 liraya yükseltiyoruz. Çocuk Destek Bileşeni kapsamında hanelerde bulunan çocuk sayısına göre hanelere aylık 350 lira ile 650 lira aralığında destek vereceğiz. Bu kapsamda 1-2 çocuklu hanelere 350 lira, 3 çocuklu hanelere 450 lira, 4 çocuklu hanelere 550 lira, 5 ve daha fazla çocuklu hanelere 650 lira ilave destek sağlayacağız. Yeni tutarlar da kasım ayı ödemelerine yansıtılacaktır."

AİLE DESTEK PROGRAMI ÖDEMELERİ NEREYE YATACAK?

Aile Destek Paketi ödemeleri PTT şubelerinden yapılacak olup, e-Devlet üzerinden paranızın yatıp yatmadığını sorgulayabilirsiniz.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulamak için aşağıdaki bağlantıya tıklayın.

AİLE DESTEK ÜCRETİ SORGULAMA E-DEVLET

4 Ekim 2022 Süper Loto sonuçları açıklandı! Milli Piyango Süper Loto çekiliş sonuçları sorgulama Ekonomi CANLI İZLE | 4 Ekim 2022 Süper Loto çekiliş sonuçları MP TV canlı izle Ekonomi Elektrik desteği başvurusu nasıl yapılır, şartları neler? Elektrik desteği ne kadar? Ekonomi THY ucuz bilet kampanyası ne zaman? THY ucuz bilet kampanyası bilet fiyatları ne kadar? İşte THY erken rezervasyon avantajları Ekonomi