ÖSYM'den KPSS soru kitapçığı açıklaması

ÖSYM, 18 Eylül Pazar günü yapılan KPSS Genel Kültür-Genel Yetenek oturumunda bir adaya verilen poşeti açılmış soru kitapçığına ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, "Dijital saate entegre kamera kayıtlarıyla sınavın güvenliği ile ilgili herhangi bir sorun olmadığı net olarak tespit edilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

Abone ol

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nden KPSS Genel Kültür-Genel Yetenek oturumunda bir adaya verilen poşeti açılmış soru kitapçığıyla ilgili açıklama geldi.

Şanlıurfa Rabia Hatun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde sınava giren adayın soru kitapçığının kendisine poşetsiz teslim edildiğini belirttiği aktarıldı.

Başkanlık tarafından yapılan inceleme sonucuna göre, sınav evrakı poşetinin salon başkanı tarafından saat 09.09'da sınav salonuna kapalı olarak getirildiği ifade edilen açıklamada, kapalı olan poşetin salon başkanı tarafından 09.39-09.41 saatleri arasında adayların huzurunda açıldığı belirtildi.

Soru kitapçıkları poşeti ile cevap kağıtları poşetinin saat 09.44'te salon başkanı tarafından sınav poşetinin içinden çıkarılarak adayların huzurunda masa üzerine konulduğu ifade edildi.

Bahse konu ifade ile ilgili yapılan bu tespitlerin ve değerlendirmelerin ilgili adayla paylaşıldığı ve dijital saate entegre kamera kayıtları izletilerek sınavın güvenliği ile ilgili herhangi bir sorun olmadığının net olarak tespit edildiği kaydedildi.

ÖSYM'den KPSS soru kitapçığı açıklaması Eğitim Masterchef'te eleme potasındakiler kim? Masterchef'e kim veda etti? Eğitim KPSS ÖABT ne zaman? KPSS ÖABT sınav yerleri nasıl öğrenilir? KPSS ÖABT sınav yeri sorgulama ekranı! Eğitim KPSS önlisans sınav giriş yerleri açıklandı mı? KPSS önlisans sınav tarihi ne zaman? Eğitim