ABD'de grev paniği: Beyaz Saray çözüm arayışında

Beyaz Saray, demir yolu işçilerinin olası grevini engelleme arayışına girdi. Demir yolu işçilerinin olası grevinin ülke ekonomisine günde 2 milyar dolara mal olabileceği belirtiliyor.

Abone ol

Amerikan basınının Beyaz Saray kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, ülkedeki demir yolu işçilerinin olası grevi Biden yönetimini harekete geçirdi.

Olası bir grevin "kabul edilemez" olduğunu belirten kaynaklar, ABD Başkanı Joe Biden'ın taraflara çağrısına ilişkin herhangi bir detay paylaşmadı.

BİDEN ŞİRKETLER VE SENDİKALAR İLE TEMAS HALİNDE

Öte yandan kaynaklar, Biden'ın ve hükümet yetkililerinin olası bir grevi engellemek adına bugün demir yolu işletmecileri ve sendikaları ile temas halinde olduğunu aktardı.

Demir yolu işçilerinin olası grevinin ülke ekonomisine günde 2 milyar dolara mal olabileceği belirtiliyor.

DEMİR YOLU İŞÇİLERİ 16 EYLÜL'DE GREVE GİDEBİLİR

ABD Başkanı Joe Biden, temmuz ayında demir yolu şirketleri ile işçiler arasında devam eden anlaşmazlığın çözülmesine yardımcı olmak amacıyla Başkanlık Acil Durum Kurulu'nun (PEB) oluşturulmasına yönelik bir kararname imzalamıştı.

Söz konusu kurulun, işçiler ile yöneticileri arasındaki anlaşmazlıkları çözmek için bir yapı sağlayacağı, anlaşmazlığı araştıracağı ve kuruluşundan itibaren 30 gün içinde anlaşmazlığın nasıl çözülmesi gerektiğine ilişkin bir rapor sunacağı belirtilmişti.

Putin: 'Rusya Kırgızistan'a ekonomik destek sunmaya devam ediyor' Dünya Putin: "Batı canı istediğinde söz veriyor canı istediğinde sözünü geri alıyor" Dünya Fransa'da enerji krizi: Kış aylarında günde 2 saatlik elektrik kesintisi olabilir Dünya Çin ve Özbekistan liderleri Şanghay İşbirliği Örgütü Zirvesi'nde görüştü Dünya