Batı medyasından ŞİÖ yorumu: "Resmen ilan ettiler, yeni bir dünya kuruluyor"

Tüm gözler Özbekistan'ın tarihi şehri Semerkant'a çevrildi, uluslararası medya 'Yeni bir dünya düzeni çiziliyor', ve 'Sınırsız dostluk test ediliyor' başlıkları attı.

Abone ol

Çin ve Rusya liderleri yeni bir dönemin başladığını Semerkant'tan dünyaya duyuracak. Özbekistan'da yapılacak olan Şanghay İşbirliği Örgütü'nün toplantısına saatler kala Batı medyasından çeşitli yorumlar geldi.  İngiliz The Times gazetesi, toplantıya ilişkin haberinde 'Putin ve Şi, yeni bir dünya düzeni çiziyor' başlığını attı. New York Times gazetesi, de 'Sorunlar Çin ve Rusya'nın 'sınırsız' dostluğunu test ediyor' ifadesini kullandı. 

"RESMEN İLAN ETTİLER, YENİ BİR DÜNYA  KURULUYOR"

Wall Street Journal gazetesi ise 'Şi ve Putin, yüz yüze görüşmelerinde Batı'ya karşı koymanın yollarını konuşacak' ifadeli haberinde "Resmen ilan ettiler, yeni bir dünya kuruluyor" dedi.

Azerbaycan ordusu Ermenistan sınır hattındaki mevzileri etkisiz hale getirdi Dünya Avrupa'nın Rusya yaptırımı kendini vuruyor Dünya Azerbaycan: "100 Ermeni askerinin cesetlerini teslim etmeye hazırız" Dünya Paşinyan: "Çatışmalarda 105 Ermeni askeri öldü" Dünya