Aile sosyal yardım ücreti ne zaman yatacak? Aile Destek Programı başvuru şartları neler?

Aile Destek Programı detayları, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından açıklanmıştı. Peki, Aile sosyal yardım ücreti ne zaman yatacak? Aile Destek Programı başvuru şartları nelerdir?

Abone ol

Aile Destek Programı'nda aylık 450, 550, 600 olmak üzere düzenli olarak 12 ay verilen Aile sosyal yardım paralarının ilk ödemesi 29 Temmuz günü yapılmıştı. Yardım için başvuruda bulunmak isteynler "Aile Destek Paketi başvurusu nasıl yapılır, başvuru şartları neler?" sorularına yanıt arıyor. Aile Destek Programı ödemeleri ve başvuruları hakkında merak edilenler...

AİLE DESTEK ÖDEMELERİ NE ZAMAN YATACAK?

Aile Destek Programı kapsamında yapılan ödemelerin 29 Ağustos Pazartesi gününden itibaren hesaplara yatırılması bekleniyor.

AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Aile Destek Programı başvuruları, e-Devlet Kapısı üzerinden ya da ikametgâh adresinin bağlı olduğu 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılabilmektedir.

AİLE SOSYAL YARDIM BAŞVURULARI İÇİN TIKLAYINIZ.

AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

  • Aile Destek Programına başvuran kişinin;
  • Türk vatandaşı olmaması,
  • Mavi Kart sahibi olması,
  • Yerleşim adresinin yurt dışında olması,
  • 18 yaşından küçük olması,
  • Hanesinde memur, kamu işçisi, noter veya muhtar olarak çalışan ya da yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olan kişi ya da kişilerin bulunması durumlarında başvurular değerlendirmeye alınamayacaktır.
SPK nedir? SPK açılımı nedir? SPK lisansı nasıl alınır? Ekonomi Artan doğalgaz fiyatları gübre fiyatlarınıda etkiledi Ekonomi Tahıl sevkiyatı sürüyor: Ukrayna'dan 6 gemi daha Ekonomi TESK'ten ücretsiz servis hizmetinin kaldırılması çağrısı Ekonomi