Erdoğan: "Gelecek yüzyıl bizim medeniyetimizin asrı olacak"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malazgirt Milli Park Alanı'nda düzenlenen Malazgirt Zaferi'nin 951. yıl dönümü programında konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yakın tarihimizde 19. yüzyıl yıkılışın, 20. yüzyıl yeniden dirilişin çağıydı. İçinde bulunduğumuz 21. yüzyıl şahlanışın, inşallah gelecek yüz yıl da bizim medeniyetimizin asrı olacaktır, unutmayın." dedi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı  Erdoğan, Malazgirt Milli Park Alanı'nda düzenlenen Malazgirt Zaferi'nin 951. yıl dönümü programında konuştu. Cumhuriyetin 100. yılına atadıkları 2023 hedefleriyle ilgili bunun için millete söz verdiklerini, fethin 600. yılına atadıkları 2053 vizyonunu bunun için hazırladıklarını, Malazgirt Zaferi'nin 1000'inci yıl dönümüne adadıkları 2071 hayallerini bunun için kurduklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yakın tarihimizde 19. yüzyıl yıkılışın, 20. yüzyıl yeniden dirilişin çağıydı. İçinde bulunduğumuz 21. yüzyıl şahlanışın, inşallah gelecek yüz yıl da bizim medeniyetimizin asrı olacaktır, unutmayın." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının sonunda Ömer Öztürkmen'in şu dizelerini okudu:

- Bir cuma sabahı Allah'a karşı, Malazgirt'te 54 bin er, bestelediler en güzel marşı, Allah'u ekber, Allahu Ekber, bayrak bayrak fetih müjdesi, parça parça diyar-ı urum, ilk denizlerde ilk seccadesi Alparslan ordularının, Anadolu'm geliyor ışıktan kopmuş askerler, Allah'a uzanmış eller geliyor, kalk ayağa kubbe ol yer ver, göklerce minareler geliyor, onlar ki ilahilerle yıkandılar, kırklarca okunmuş bir namazlı su, vaktiyle dağlardan inen bozkurtlar, şimdi son peygamber ordusu.

Sultan Alparslan'ı ve askerlerini tazim, rahmet ve hürmetle yad eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malazgirt Zaferi'nin 951. yıl dönümünün Türk milletine, Anadolu'ya ve tüm İslam alemine hayırlı olması temennisinde bulundu.

Erdoğan: "Malazgirt'i asla unutmayacağız, unutturmayacağız" Siyaset Bekir Bozdağ'dan Kılıçdaroğlu'nun o sözlerine tepki Siyaset Süleyman Soylu'dan Kılıçdaroğlu'na tepki Siyaset Perinçek'ten iş dünyasına: "TÜSİAD'a tavır alın" Siyaset