Cem Bölükbaşı kimdir? Kaç yaşında? Neden F2'den ayrıldı?

Sezon öncesinde Formula 2 takımlarından Charouz Racing System ile anlaşan Cem Bölükbaşı, bu seride yarışan ilk Türk pilot olmuştu. Sezon Cem Bölükbaşı için pek de istenildiği gibi gitmezken, Charouz Racing System, Cem Bölükbaşı'nın Formula 2 kontratının karşılıklı anlaşma ile feshedildiğini duyurdu. Formula 2'de yarışan ilk Türk pilot olan Cem Bölükbaşı'nın kim olduğu merak ediliyor. Peki Cem Bölükbaşı kimdir? Cem Bölükbaşı kaç yaşında? Cem Bölükbaşı nereli? Cem neden Formula 2'den ayrıldı?

Abone ol

E-Spor'da mücadele eden ve gösterdiği başarılı performansın ardından sanal dünyadaki mücadelesini gerçek pistlerde de göstermeye başlayan Cem Bölükbaşı, sosyal medyada gündem oldu.

Cem Bölükbaşı, Formula 2'de yeni sezon öncesi Charouz Racing System ile anlaşarak Formula 1'den sonra en önde gelen klasmanda yarışma fırsatı elde etmişti. Formula 2'de boy gösteren Cem aynı zamanda bu seride yarışan ilk Türk sürücü olarak da tarihe geçmişti.

Ancak Cem Bölükbaşı için sezon pek de iyi başlamadı. Suudi Arabistan'daki kazası ve İspanya testlerinde yaşadığı olayla, uzun süre pistlerden uzak kalan Cem, zaman zaman güçlü yarışlar çıkarsa da yılın ilk yarısında puan alamadı.

Peki Cem Bölükbaşı neden Formula 2'den ayrıldı? Cem Bölükbaşı'na ne oldu? İşte detaylar...

CEM BÖLÜKBAŞI NEDEN FORMULA 2'DEN AYRILDI?

Sezonun kendisi için kötü başlamasının ardından Cem Bölükbaşı ile ilgili hayranlarını üzen bir gelişme yaşandı.

Son günlerde takımın Intagram profilinden Cem'in ismini kaldırmasının ardından Cem'in takımdaki geleceği tartışılmaya başlanmıştı. Günümüzde bu tarz hareketler genellikle ayrılıkla sonuçlanıyor. Bunun neticesinde de iddia edildiği gibi Cem'in takımdan ayrılacağı açıklandı.

Cem'in 1+1 yıllık anlaşması, tarafların karşılıklı olarak anlaşmasının ardından feshedildi. Cem Bölükbaşı yılın geri kalanında takımla yarışmayacak.

CEM BÖLÜKBAŞI KİMDİR? CEM BÖLÜKBAŞI KAÇ YAŞINDA? CEM BÖLÜKBAŞI NERELİ?

Cem Bölükbaşı, 9 Şubat 1998 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. 24 yaşındaki Cem Bölükbaşı, Formula 2, Formula 3, Formula 1 e-spor ve GT4 yarışçısıdır.

Henüz 6 yaşındayken Cem'in hız tutkusunu fark eden babası, onu motokros pistine götürdü. 5 yaşında motokros yarışmalarına katılmaya başladı. Cem Bölükbaşı I-Racing‘de 80.000 kişi içerisinden ilk 35’e girince dikkatleri üzerine çekti.

World’s Fastest Gamer Şampiyonası’na katıldı. F1 Esports’da 70.000 kişi arasından ilk yirmiye kalan genç sporcu Fernando Alonso takımına seçildi. 2017’de Abu Dabi’de dünya beşincisi, 2018’de Red Bull Toro Rosso Takımı ile dünya ikincisi oldu.

Borusan Otomotiv Motorsport’un desteği ile ilk uluslararası yarışına katıldı. 4 Haziran 2019’da gerçek piste çıkan Cem Bölükbaşı klasmanındaki sıralamada 3. ve yarışta da 5. oldu. 1 Temmuz 2019’da uluslararası ikinci gerçek yarışına katıldı.

Cem Bölükbaşı, 2021 F3 Asya Şampiyonası'nda BlackArts Racing takımı ile 15 yarışın tamamına çıktı ve toplamda 61 puan kazanarak şampiyonayı 9. sırada tamamladı. Çaylaklar klasmanında ise Ayumu Iwasa'nın ardından ikinci sırada yer aldı.

Cem Bölükbaşı, 2022 yılında Formula 2'de Charouz Racing System takımıyla anlaşmış ve yarışlara çıkmıştı. Cem'in sözleşmesi 24 Ağustos 2022 günü, Charouz Racing System ile karşılıklı anlaşılarak feshedildi.

PSV Eindhoven - Rangers maç sonucu Spor Trabzonspor - Kopenhag maç sonucu | Trabzonspor - Kopenhag maç özeti Spor 27 yıl sonra Şampiyonlar Ligi'nde Türk takımı olmayacak Spor Trabzonspor - Kopenhag maç sonucu Spor