Türkiye'de kaç maymun çiçeği vakası var? Bakan Fahrettin Koca maymun çiçeği vaka sayısını açıkladı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 22 Ağustos Pazartesi günü düzenlenen Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Fahrettin Koca, Türkiye'de de görülen maymun çiçeği hastalığı ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, maymun çiçeği vaka sayısını gazetecilerle paylaştı. Peki Türkiye'de kaç maymun çiçeği vakası var? Maymun çiçeği hastası kaç kişi? İşte detaylar...

Abone ol

Dünya 2019 yılından bu yana koronavirüs ile büyük bir mücadele içerisindeyken pandemiden en çok etkilenen ülkelerden biri de Türkiye oldu.

Pandeminin yaraları yavaş yavaş sarılırken geçtiğimiz dönemde ortaya çıkan maymun çiçeği hastalığı vatandaşları paniğe itti.

Maymun çiçeğinin de salgın hale gelmesinden korkulurken henüz vaka sayılarının çok düşük olması vatandaşı rahatlatıyor. Dünya genelinde vaka sayılarının düşük olmasının yanı sıra Türkiye'de de çok rastlanmayan maymun çiçeği hastalığı ile ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan kritik bir açıklama geldi.

TÜRKİYE'DE KAÇ MAYMUN ÇİÇEĞİ VAKASI VAR? MAYMUN ÇİÇEĞİ VAKA SAYISI NE?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 22 Ağustos Pazartesi günü düzenlenen Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Maymun çiçeği hastalığının sorulması üzerine Bakan Fahrettin Koca, hastalığın Türkiye için korkulacak bir hastalık olmadığının altını çizdi.

Maymun çiçeği görülen vaka sayısını da duyuran Bakan Koca, 11 kişinin maymun çiçeği hastalığına yakalandığını duyurdu.

Bakan Koca açıklamasında şunları söyledi:

11 vaka sayısına ulaşıldı. Türkiye için korkulacak bir hastalık değil, ne pandemi ne endemi... Sorun olmayacak. Maymun çiçeği hastalığı aynı ortamda daha yakın, daha uzun süreli kalma ile bulaşan bir hastalık. Türkiye için ne pandemi ne de endemi olacağına asla inanmıyoruz.
Güneş yanığına ne iyi gelir? Güneş yanığı nasıl geçer? Sağlık Domates gribi nedir? Domates gribi belirtileri neler? Sağlık Hindistan'da domates gribi salgını Sağlık Sivrisinek ısırığı kaşıntısı nasıl geçer? Sivrisinek ısırığına ne iyi gelir? Sağlık