Ukraynalı Güvenlik Servisi Başkanı evinde ölü bulundu

Ukrayna’nın Kirovohrad bölgesindeki Güvenlik Servisi Başkanı Alexander Nakonechny dün akşam evinde ölü bulundu.

Abone ol

Ukrayna Başsavcılığı’nın Telegram üzerinden yaptığı açıklamaya göre, Nakonechny’nin eşi dün akşam geç saatlerde Krapivnitsky’deki evlerinde diğer odadan silah sesi duydu ve ardından eşinin ölüsünü buldu.

Savcılık, polisin ölüm nedenini bulmak için soruşturma açtığını bildirdi ve herhangi bir yorumda bulunmadı.

Seçilmiş yerel yetkili Andrei Lavros, Telegram’da Alexander Nakonechny’nin kendini kafasından vurarak intihar ettiğini öne sürdü.

Nakonechny’nin, Ocak 2021’den bu yana Kirovograd bölgesindeki Ukrayna Güvenlik Servisi’nin yerel ofisini yönetiyordu.

Devlet Güvenlik Departmanı da, olayın soruşturma altında olduğunu bildrerek, güvenlik şefinin ölümünü doğruladı.

Nakonechny, Krapivnitsky’deki görevine başlamadan önce, departmanın Kiev’deki merkezinde karşı istihbarat ve yolsuzlukla mücadele operasyonlarında on yıldan fazla bir süre çalıştı.

Nakonechny’nin ölümü, Temmuz ayı ortalarında Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy tarafından başlatılan, Ukrayna’nın kolluk kuvvetleri ve güvenlik kurumlarının tasfiyesi sırasında gerçekleşti.

Bir aydan biraz daha uzun bir süre önce, Zelenskiy Rusya ile çatışma sırasında haklarında ‘vatana ihanet’ iddiaları çıkan, ülkenin Güvenlik Servisi Başkanı İvan Bakanov ve Ukrayna Başsavcısı İrina Venediktova’yı görevden aldı.

En son yüksek profilli işten çıkarmalar, geçtiğimiz Pazartesi günü Kiev şehrinin yanı sıra Ternopil ve Lviv bölgelerinde departman başkanlarının görevden alınmasıyla gerçekleşti.

Çin'de kırmızı alarm Dünya Almanya Başbakanı Scholz'a anket şoku Dünya Rusya Odessa'da ABD yapımı roketi deposunu yok etti Dünya Londra Belediye Başkanı'ndan İngilizleri korkutan açıklama Dünya