Berk Acar kimdir? Babadağ Kaymakamı Berk Acar kaç yaşında?

Denizli'deki Babadağ ilçesine atanan Berk Acar, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin ilk Ermeni Kaymakamı oldu. Peki Berk Acar kimdir? Berk Acar kaç yaşında? İşte Babadağ Kaymakamı Berk Acar hakkında bilgiler...

Abone ol

Denizli'nin Babadağ ilçesine kaymakam olarak Berk Acar atandı. Gerçekleştirilen atama sonrasında Berk Acar'ın kim olduğu, nereli olduğu ve kaç yaşında olduğu merak edilmeye başlandı.

BERK ACAR KİMDİR? BABADAĞ KAYMAKAMI BERK ACAR NERELİ?

Babadağ Kaymakamı Berk Acar, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin ilk Ermeni Kaymakamı oldu.

Berk Acar, 1995 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Berk Acar, Özel Sahakyan Nunyan Ermeni Ortaokulu'nda okudu ve Işık Lisesi'nden mezun oldu. Acar, Bilgi Üniversitesi Hukuk Bölümü'nü 2020 yılında bitirdi.

Avukatlık stajını bitirmesinin ardından 110. Dönem Kaymakamlık sınavlarına giren Berk Acar, 2021 Temmuz ayında Ankara'da yapılan yazılı sınavı, 13 bin 374 kişi arasından 72'nci sırada tamamladı.

Mülakata 475 kişi çağırıldı. Berk Acar, mülakat sonucu açıklandığında da yine başarı listesine girdi.

27 yaşındaki Berk Acar, Babadağ Kaymakamı Adem Karataş'ın yerine ilçeye atandı.

Aynı zamanda Türk Ermeni Toplumu üyesi olarak da bilinen Berk Acar, bu topluma mensup ilk kaymakam olarak kayıtlara geçti.

Hava sıcaklıkları normalin üzerinde Yurt Fenerbahçe taraftarı için ek Marmaray seferleri Yurt Erzurum'da deprem Yurt Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 17 Ağustos depremi paylaşımı Yurt