Kira desteği ne kadar? Kira desteği nasıl alınır?
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşüm için ayrılan kira desteği miktarının artırıldığını açıkladı. Açıklama sonrası vatandaşlar kira desteğinin ne kadar olduğunu ve kira desteğinin nasıl alınacağını araştırmaya başladı. Peki kira desteği ne kadar? Kira desteği nasıl alınır? Detaylar haberimizde...
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Esenler'de basın kuruluşların temsilcileriyle bir araya geldi. Burada açıklama yapan ve gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Murat Kurum, kentsel dönüşümde desteğin artırıldığını da açıkladı.
KİRA DESTEĞİ NE KADAR OLDU?
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada kentsel dönüşümde desteğin artırıldığını ifade etti. Bakan Murat Kurum, kira desteğinin 1150 liradan 1500 liraya çıkarılacağını kaydetti.
Bakan Kurum yaptığı açıklamada, firmaların süre boyunca fiyatta değişiklik yapmama sözü vereceğini ve bireysel kentsel dönüşümde şu an 400 baz puan ve 400 bin olan oranların 600 baz puan ve 600 bine yükseltileceğini duyurdu.
Bakan Kurum ayrıca, belediyelerin kentsel dönüşüm projelerine yüzde 50 faiz desteği verileceğini de ifade etti.
DEVLETTEN KİRA DESTEĞİ NASIL ALINIR? KİRA DESTEĞİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?
Kira desteğine başvurmak için belirli şartlar taşımak gerekiyor. Peki kira desteği nasıl alınır? Kira desteği ne kadar, başvuru şartları neler? İşte tüm detaylar...
Kira yardım desteğini almak için ilk şart, kira desteği başvurusu yapan kişinin kaldığı hane gelirlerinin belirlenen bir rakamın altında olması ve kira yardım parasına muhtaç olması gerekiyor.
Kira yardımı alabilmek için bu şartın dışında başvuru yapan kişinin emekli, dul, yetim, ya da ölüm aylığı almaması gerekiyor. Ayrıca sigortalı olarak bir yerde çalışan ve maaşını alan bir kişiye de kira yardımı verilmiyor.
En çok merak edilen ve araştırılan konulardan birisi de kira yardımı başvurusunun nereye yapılacağı sorusu. Devletin yaptığı yardımların birçoğunu Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı gerçekleştiriyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı işlemi yapmak için Kaymakamlıklardan destek alıyor. Kaymakamlıklar ise Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları ile birlikte çalışarak, kira yardımının verileceği kişiye ulaşıyor ve kira yardımı almasını sağlıyor.