Gazze'de hastaneler kırılma noktasında
Ortadoğuhaber'in aktardığına göre Gazze'de hastaneler İsrail bombardımanından sonra kırılma noktasına geldi. Yaşanan sıkıntılar hastalara tıbbi müdahalede bulunulmasına engel oluyor.
İsrail'in kıyı yerleşim bölgesine yaptığı son saldırı, 15 yıllık abluka nedeniyle zaten korkunç durumda olan sağlık sektöründeki krizi daha da kötüleştirdi.
Filistinli sağlık yetkilileri günlerdir, Gazze'deki hastaneler ve sağlık tesislerinde elektrik jeneratörlerini çalıştırmak için gereken yakıt eskiliği nedeniyle tıbbi hizmetlerin sağlanmasında problem çekildiğini belirtiyor.
İsrail'in Flistini'i 3 gün süreyle bombalaması sonucu 15'i çocuk olmak üzere 44 kişi hayatını kaybederken yüzlerce de yaralı hastaneleri doldurdu. Yaralıların geldiği hastanelerde ise 15 yıldır devam eden ablukanın da etkisiyle sağlık sistemi tıkanma noktasına geldiği ifade ediliyor.
Yetkililerden gelen bilgide, sürekli yaşanan elektrik kesintilerinin veya yakıtın bitmesi sonucu geri dönülmesi imkansız kayıplarla sonuçlandığına yer verildi. Hastanelerde yaşanan bu sorunlar, yoğun bakım üniteleri ve oksijen üretim istasyonları gibi birçok departmanı etkisiz hale getirdiği belirtiliyor.
Filistin'de ki hastanelere getirilen hastaların bazılarının farklı uzmanlık alanı gerektirdiği ama bu departmanaların hastanelerde bulunmaması tedavilerdeki başarı oranını düşürdüğü belirtiliyor.
İsrail geçtiğimiz yılın Mayıs ayında da Gazze'ye bomba yağdırmış ve 260'tan fazla Filistinlinin ölümüne ve 2 binden fazla kişinin de yaralanmasına neden olmuştu.