Ermenistan Azerbaycan'a saldrıdı

Azerbaycan Cumhuriyeti Savunma Bakanlığı, Ermeni kuvvetlerinin "Kalbecer" bölgesine saldırdığını iddia etti.

Abone ol

Sputnik haber ajansına göre, Azerbaycan Cumhuriyeti Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada şunları söyledi: ''16 Temmuz'da yerel saatle sabah 4'ten sabah 5'e kadar, Ermeni silahlı kuvvetlerinin birlikleri Kelbecer ilçesine bağlı Zilik köyü yolu üzerinde bulunan Azerbaycan ordusu mevzilerine hafif silahlarla saldırdı, ağır top atışları yaptı ve Azerbaycan Cumhuriyeti güçleri de karşılık verdi.

Azerbaycan Cumhuriyeti Savunma Bakanlığı'nın açıklamasının yayınlanmasından kısa bir süre sonra, Ermenistan Savunma Bakanlığı bu haberleri yalanladı ve "bilgi tahrifatı" olarak nitelendirdi. 

Ateşkes anlaşmasının imzalanmasına rağmen, bu iki ülke hala sınır noktalarında sorun yaşıyor ve her zaman birbirlerini ateşkesi ihlal etmekle suçluyorlar.

Bu arada Azerbaycan cumhuriyeti cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Rusya Savunma Bakanlığının Ermeni silahlı güçlerin hazirana kadar Karabağ'dan çekileceğine dair söz verdiğini bildirerek, "Temmuzun ortasına geldik ama bu sorun çözülmedi." dedi.

Hindistan ABD'nin talebini reddetti Dünya Rusya Ukrayna’da Harpoon ve HIMARS füzelerini vurdu Dünya Suudi Arabistan ve ABD'den "ortaklığın güçlendirilmesi" vurgusu Dünya İsveç FETÖ'ye sahip çıktı Dünya