Almanya Meclisi'nden ordu için 100 milyar euroluk fona onay

Alman Federal Meclisi, hükümetin, ordunun modernizasyonu ile silah ve teçhizat alımı için ayırmayı planladığı 100 milyar euroluk özel fona onay verdi.

Abone ol

"GÜVENLİĞİN BİR BEDELİ VAR"

Alman hükümeti fonu, Eurofighter ve "F-35" tipi savaş uçakları, nakliye helikopterleri, savaş gemileri ve tanklarının alınmasının yanı sıra “Heron" tipi insansız hava araçlarının silahlandırılması, askerlerin ihtiyaç duyduğu teçhizatın sağlanması ve savunma sistemlerinin geliştirilmesi gibi projeler için kullanmayı planlıyor.

Almanya Savunma Bakanı Christine Lambrecht, oylama öncesinde yaptığı konuşmada, fonun oluşturulmasını savunarak "Güvenliğin bir bedeli var." dedi.

Yıllardan beri ordunun ihmal edildiğini vurgulayan Lambrecht, 100 milyar euroluk fon ile ordunun, temel görevi olan ülkeyi savunmasını yerine getirebilecek şekilde donatılacağını kaydetti.

AB Rusya'ya karşı yaptırım listesini genişletti Dünya 200 milyon çocuk çatışma bölgelerinde yaşıyor Dünya KDHC BM Silahsızlanma Grubunun liderliğini üstlendi Dünya BM'den öldürülen Filistinli kadın gazeteciye ilişkin açıklama Dünya