Finlandiya'dan NATO kararı

Finlandiya NATO'ya üyelik başvurusu yapacağız açıklamasına Rusya'dan sert yanıt geldi. Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, "Finlandiya'nın NATO'ya girmesi kesinlikle Rusya'ya tehdittir" dedi. Peskov ayrıca NATO'nun genişlemesi ve ittifakın sınırlarımıza yaklaşması dünyayı ve kıtamızı daha istikrarlı ve güvenli kılmıyor' ifadelerini kullandı.

Abone ol

Uzun süredir NATO'ya üyelik konusunu tartışan Finlandiya kararını verdi. NATO'ya katılma için başvuru yapma kararı aldı.

Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö ve Başbakanı Sanna Marin ortak açıklama yaptı. Söz konusu üyeliğin Finlandiya'nın güvenliğini ve tüm savunma ittifakını güçlendireceği savunuldu.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg Finlandiya'nın kararıyla ilgili "memnuniyetle karşılanacak, katılım süreci sorunsuz ve hızlı olacaktır" açıklamasında bulundu.

Kremlin'den, Finlandiya'nın "NATO'ya derhal başvurulmalıdır" açıklamasına sert yanıt geldi. Kremlin'nden yapılan açıklamada "Finlandiya'nın NATO'ya girmesi kesinlikle Rusya'ya tehdittir" denildi.

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, 'NATO'nun genişlemesi ve ittifakın sınırlarımıza yaklaşması dünyayı ve kıtamızı daha istikrarlı ve güvenli kılmıyor' dedi.

Gazetecilerin sorunlarını yanıtlayan Peskov, Rusya'nın nasıl bir adım atacağı yönündeki soruya "Atacağımız adımlar NATO askeri altyapısının Rusya sınırlarına yakınlaşmasına göre belirlenecek' ifadelerini kullandı.

Küba'da ölü sayısı 26'ya yükseldi Dünya Zelenksi'nin ceketi 90 bin sterline satıldı Dünya Rusya, 7 Danimarkalı diplomatı sınır dışı etme kararı aldı Dünya Ukrayna'ya silah taşıyan NATO araçları hedefimizdir Dünya