PKK'ya Irak'ın kuzeyinde ağır darbe

Irak Kuzeyinde bölücü teröre karşı operasyon yürüten Mehmetçik, PKK'ya büyük bir darbe indirdi. Terör örgütü için kritik öneme sahip Hiror Kampını, PKK’lılardan temizlendi.

Abone ol

Türkiye'nin teröristlere karşı Irak'ın kuzeyinde yürüttüğü operasyon büyük bir kararlılıkla sürdürülüyor. Mehmetçik, PKK için kritik bir önemdeki Hiror Kampını, teröristlenden arındırdı.

Metina Vadisi'nde yer alan Hiror Kampı, PKK'nin sözde silah bırakma kararından sonra Türkiye'den çıkmasının ardından üslendiği yer olarak biliniyor.

Hiror Kamp, terör örgütü açısından özellikle uluslararası alanda önemli bir yere sahip. Çekilme sürecinin ardından PKK'nın yapılanması, yabancı basın organlarına propaganda malzemesi olarak sunulurken, verilen malzeme yine buradan çıkmıştı.

Mehmetçik, Pençe-Kilit operasyonuyla terör kampındaki PKK'lıları etkisiz hale getirdi, 29 Nisan itibariyle bölge teröristlerden temizlendi. Kampta yapılan istihbari incelemelerde, sahada kaçış tünelleri ve silah depoları tespit edildi. Lazerle işaretlenen tünel ve depolar, nokta hava operasyonlarıyla imha edildi.

Öte yandan bölgeden kaçan teröristlerin Türk askerine bombalı maket uçaklarla saldırı girişimleri, İHA ve SİHA'lar tarafından fark edilerek havada önlendi.

17 Nisan'da başlayan Pençe-Kilit harekatında şu ana kadar 67 terörist etkisiz hale getirilirken, 418 uzaktan kumandalı bomba ve mayın imha edildi. Yeraltına kazılan ve birbiriyle bağlantılı 82 tünel ve sığınak havadan vurularak kullanılamaz hale getirildi.

"Şu an evladım gelse, çifte bayram yaşarım" Gündem 2 PKK'lı daha teslim oldu Gündem Emniyetten ''e-Devlet "hacklendi" iddialarına yalanlama Gündem Tuzla'daki yangına ilişkin 2 kişi tutuklandı Gündem