Şahbaz Şerif ABD'ye sıcak mesaj verdi

ABD'nin darbe girişimiyle Pakistan Başbakanı olan Şahbaz Şerif, Washıngton'a sıcak mesajlar verdi. Şerif, İmran Han hükümetinin aksine ABD ile iyi ilişkiler içinde olacaklarını söyledi.

Abone ol

İmran Han hükümetinin parlamento oylamasıyla düşürülmesinin ardından Pakistan Başbakanı olan Şahbaz Şerif, Amerika Birleşik Devletleri’ne sıcak mesajlar verdi. Şerif, ABD ile iyi ilişkiler geliştirmek gerektiğini belirtti.

Pakistan’ın yeni başbakanı başkent İslamabad'da gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ülkesinin ABD ile düşmanlığı kaldıramayacağını vurgulayan Şahbaz Şerif, İslamabad’ın Washington ile iyi ilişkiler geliştirmesi gerektiğini söyledi.

Eski Başbakan İmran Han, hükümetin düşürülmesinde ABD’nin olduğunu açıklamıştı. Şahbaz Şerif, gazeteciler hatırlatması üzerine ‘ Ulusal Güvenlik Komitesi’nin açıklaması net ve yabancı komplo yok” dedi. Pakistan Başbakanı, İmrah Han’ın yabancı devlet tertibi açıklamalarına ilişkin adli komisyon oluşturma düşüncesinde olduklarını ifade etti.

Şahbaz Şerif, düşürülen İmrah Han hükümetinin Suudi Arabistan politikalarını da eleştirdi. Riyad’ın yardımlarına atıf yapan Şerif, Keşmir meselesinin Suudi Arabistan olmadan çözülemeyeceğini söyledi.

Bu arada Şahbaz Şerif'in Başbakan olduktan sonra ilk resmi ziyaretini de 28 Nisan’da Suudi Arabistan'a yapacağı açıklandı.

Macron'u domates fırlatarak protesto ettiler Dünya İran ve Çin'den ABD'nin tek taraflı politikalarına eleştiri Dünya AB'den Rusya açıklaması Dünya Rusya LGBT propagandasına müdahele etti Dünya