Vanlı aileler evlat nöbetinde kararlı: “Sizin kökünüzü kurutacağız”

Van’da ailelerin evlat nöbeti devam ediyor. Aileler, PKK’nın kaçırdığı çocukları için bu hatfa HDP Van İl binası önündeydi… Aileler, PKK ve siyasi uzantısı HDP’ye “sizin kökünüzü kurutacağız” sözleriyle seslendi.

Van'da çocukları PKK tarafından dağa kaçırılan aileler, HDP Van İl binası önündeki eylemlerine bu hafta da devam etti.

Cumhuriyet Caddesi'nde bir araya gelen aileler, PKK ve siyasi uzantısı HDP’yi lanetleyen sloganlar eşliğinde HDP Val İl binasına yürüdü. Yürüyüş boyunca, "Anneler HDP'yi lanetliyor", "Artık yeter, yakamızdan düşün", "Çocuklarımız kimsenin piyonu olmayacak" yazılı dövizler taşındı:

- Bizim çocuklarımızı getirene kadar bu kapıdan kalkmayacağız. Sonsuza kadar bu kapıdan kalkmayacağım.. Sizin kökünüzü kurutacağız inşallah.

Aileler parti binası önüne geldiğinde HDP’liler yine yüksek sesli müzik açarak annelerin sesini bastırmaya çalıştı.

PKK’nın kaçırdığı kızı için eyleme katılan anne Nazlı Sancar, kızını geri alana evlat nöbetine devam etme kararlı olduğunu vurguladı..

45. Kökünü Kurutma Operasyonu'nda 212 gözaltı Gündem PKK'nın basın yapılanması deşifre oldu Gündem Sözde Barış Akademisyenlerine göreve iade kararı Gündem "AK Parti ve MHP bölücülüğün suç ortağı oldu" Gündem Vatan Partisi, LGBT dayatmasına karşı yapılan yürüyüşe çağrı yaptı Gündem Türk devletlerinin ortak alfabesi Gündem ABD'ye korku salan gençler tahliye oldu Gündem TÜRK-İŞ 2. mitingini Zonguldak'ta yaptı Gündem Tutuklama kararını Prof. Dr. İzzet Özgenç yorumladı Gündem TÜRK-İŞ'ten Polonez işçilerine ziyaret Gündem İşçiler, Polonez Genel Müdürlüğü önünde Gündem "Suriye'ye 'seçim yap' demek, ABD-İsrail planlarına teslim olmaktır" Gündem