Türksat 6A'nın fırlatma saati ertelendi! İşte fırlatmanın gerçekleştirileceği saat

Türkiye'nin ilk yerli ve milli haberleşme uydusu Türksat 6A'nın fırlatma operasyonu, hava koşulları nedeniyle ertelendi. SpaceX'ten yapılan açıklamada, fırlatma saatinin ilk olarak 00.41'e, daha sonra da 01.00 ve 01.30'a ertelenmesinin kararlaştırıldığı belirtildi.

Abone ol

Türkiye'nin ilk yerli ve milli haberleşme uydusu Türksat 6A, ABD'nin Florida eyaletinde bulunan Cape Canaveral Uzay Kuvvetleri İstasyonu'ndan uzaya fırlatılacak.

SpaceX’in Falcon 9 Roketi ile uzay yolculuğuna başlayacak olan Türksat 6A'nın fırlatma saati ertelendi. Konuyla ilgili SpaceX'in sosyal medya hesabı X'ten açıklama yapıldı.

Yapılan açıklamada, daha önce Türkiye saatiyle 00.20 olarak duyurulan fırlatma saatinin ertelendiği bildirildi. Şirket, fırlatma saatinin ilk olarak 00.41'e, daha sonra da 01.00 ve 01.30'a ertelenmesini kararlaştırdı.

Fırlatmanın hava koşulları nedeniyle ertelendiği bilgisi paylaşılan açıklamada, "Ekipler hava durumunu takip etmeye devam ediyor." ifadeleri kullanıldı.

Türksat 6A uydusunu fırlatma operasyonunun hava şartlarına bağlı olarak ileri saatlere kalma ihtimali bulunuyor.

Türksat 6A kapsüle yerleştirildi! Gündem Erdoğan-Esad görüşmesiyle ilgili açıklama! Gündem Erdoğan ile Pezeşkiyan arasında görüşme! Gündem 15 Temmuz darbe girişimi davalarında son gelişmeler Gündem