Türkiye'de M çiçeği hastası mı var? Kocaeli Sağlık Müdürlüğünden kritik açıklama

Kocaeli'de tedavi altına alınan bir kişinin M çiçeği hastası olduğu iddiası gündeme bomba gibi düşmüştü. Konuyla ilgili Kocaeli Sağlık Müdürlüğünden kritik bir açıklama geldi.

Abone ol

Kocaeli'de tedavi altına alınan bir kişinin, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından acil durum ilan edilen M çiçeği hastalığına yakalandığı iddia edilmişti.

Çeşitli medya organlarında yer alan "Kocaeli'de maymun çiçeğinden şüphelenilen hasta karantinaya alındı iddiası" başlıklı haberler gündeme bomba gibi düşmüştü.

TÜRKİYE'DE M ÇİÇEĞİ HASTASI MI VAR? KRİTİK AÇIKLAMA GELDİ!

Konuyla ilgili Kocaeli Sağlık Müdürlüğünden kritik bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada, haberlerin ardından kamuoyunu bilgilendirmek üzere açıklama yapma gereği görüldüğü kaydedildi.

Kocaeli Sağlık Müdürlüğünün açıklamasında, "Hasta, enfeksiyon hastalıkları ve klinik mikrobiyoloji uzmanları tarafından değerlendirilmiş olup zona ve zona zemininde gelişen yumuşak doku enfeksiyonu tedavisi başlanmıştır. İddialardaki belirtilerin M çiçeği (mpox) olarak bilinen hastalıkla uyumlu olmadığı anlaşılmıştır." ifadelerine yer verildi.

Teröristler etkisiz hale getirildi Gündem Ankara'dan İsrail Dışişleri Bakanı Katz'a yanıt Gündem Vatan Partisi'nden Polonez işçilerine destek Gündem Dijital Mecralar Komisyonu: “Ulusal güvenlik sorununa dönüşebilir” Gündem