Türk Büyükelçiliğinde bayrak krizi! Heniyye yasını hazmedemediler

Türkiye'nin İsrail'deki büyükelçiliğinde, öldürülen Hamas lideri İsmail Haniye'nin anısına Türk bayrağının yarıya indirilmesi, diplomatik bir krize neden oldu.

Abone ol

Türkiye, İsrail'in suikastıyla hayatını kaybeden Haniye için 1 günlük yas ilan etti, bu durum İsrail'de tepkilere yol açtı. Tel Aviv'deki Türk büyükelçiliğinde, Haniye'nin anısına bayrak yarıya indirildi.

TARTIŞMALARA NEDEN OLDU

İsrail medyası, Dışişleri Bakanı Israel Katz'ın, bu duruma tepki olarak İsrail'deki Türk maslahatgüzarını bakanlığa çağırdığını bildirdi. Katz'ın, "Elçilik temsilcileri terörist Haniye'nin yasını tutmak istiyorlarsa Türkiye'ye gidip Erdoğan'la yas tutabilirler" şeklinde konuştuğu aktarıldı.

Benzer bir açıklama da Mescid-i Aksa’ya yönelik kışkırtma eylemleriyle sık sık gündem olan İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir’den geldi. Ben-Gvir, Türkiye toprağı olan Türk büyükelçiliğinde bayrakların yarıya indirilmesini "Utanç verici" olarak niteledi. "Türkiye'nin İsrail Büyükelçiliği temsilcilerini, bayrağı tamamen indirip ülkelerine dönmeye davet ediyoruz." ifadesini kullandı.

TÜRKİYE'DEN İSRAİL'E YANIT

Türkiye’den İsrail’e yanıt gecikmedi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, İsrail Dışişleri Bakanı'nın yaptığı sosyal medya paylaşımına, "Müzakerecileri öldürerek, diplomatları tehdit ederek barışa ulaşamazsınız." diyerek tepki gösterdi.

Hamas'ın siyasi büro başkanı İsmail Haniye, İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın yemin törenine katılmak üzere Tahran'daydı. İran Devrim Muhafızları Ordusu, 31 Temmuz'da sabaha karşı Haniye'nin kaldığı konuta bir saldırı düzenlendiğini duyurmuştu.

"Hangi bilgi ve belge ile gelirlerse açığım" Gündem Bakan Fidan Hamas Siyasi Büro Başkan Vekili Meşal'e taziyelerini iletti Gündem O isimler görevden alındı! Resmi Gazete'de yayımlandı Gündem Anayasa Mahkemesi'nin Can Atalay hakkındaki kararının gerekçesi açıklandı Gündem