TBMM Genel Kurulu Can Atalay için toplandı

Anayasa Mahkemesi kararının ardından TBMM Genel Kurulu TİP'li Can Atalay'ın durumunu görüşmek için olağanüstü toplandı. Sakatlık geçiren CHP Genel Başkanı Özgür Özel Genel Kurul'a geldi.

Abone ol

TBMM Genel Kurulu bugün Anayasa Mahkemesinin milletvekilliği düşürülen TİP'li Can Atalay için verdiği kararın ardından olağanüstü toplandı. Muhalefetin çağrısı üzerine TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş Meclis'in 14.00'te toplanacağını açıklamıştı. AK Parti de yeterli sayıya ulaşılırsa oturuma katılacaklarını belirtmişti.

Öte yandan AK Parti ve MHP sıralarının boş olduğu gözlendi. 

CHP Genel Özgür Özgür Özel, kırık ayağı ile oturuma geldi. Mahmud Abbas oturumuna gelememişti.

TARTIŞMA ÇIKTI

DEM Parti grubu TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ’ın oturumu yönetmesine karşı usül tartışması açmak istedi.

Genel Kurul'da tartışma çıktı. Ahmet Şık'ın "Sizde hiç utanma yok. Kes sesini." diye bağırdığı duyuldu. 15 dakika ara verildi.

Ayrıntılar geliyor...

TARTIŞMA ÇIKTI

DEM Parti grubu TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ’ın oturumu yönetmesine karşı usül tartışması açmak istedi.

Genel Kurul'da tartışma çıktı. Kürsüye konuşmak için gelen TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık’ın ilk sözleri AK Parti sıralarına doğru “Sizde hiç utanma yok.” oldu. Bunun üzerine AK Parti sıralarından gürültüler duyuldu. Kürsüye doğru milletvekilleri yürüdü. Muhalefet milletvekilleri de araya girdi. Şık’ın “Kes sesini.” diye bağırdığı duyuldu.

Oturuma 15 dakika ara verildi.

Aranın ardından görüşmeler tekrar başladı. Bekir Bozdağ, “Milletvekillerimizin temiz dille konuşması ortak arzumuzdur.” uyarısı yaptı. Şık tekrar kürsüye geldi, "Bu ülkede en büyük terör örgütü bu sıralarda oturanlar en büyük teröristler de bu sıralarda oturanlardır." dedi. bunun üzerine yeniden tartışma başladı. Tartışmalar yumruklu kavgaya dönüştü.

Kavgada 3 kişi yaralandı: Okan Konuralp, Ahmet Şık ve Gülistan Koçyiğit.

Şık tekrar kürsüye geldi, "Bu ülkede en büyük terör örgütü bu sıralarda oturanlar en büyük teröristler de bu sıralarda oturanlardır." dedi. bunun üzerine yeniden tartışma başladı. Tartışmalar yumruklu kavgaya dönüştü.

Kavgada 3 kişi yaralandı: Okan Konuralp, Ahmet Şık ve Gülistan Koçyiğit. Oturuma ara verildi.

Meclis Başkanı Grup Başkanlarıyla görüştü. CHP Genel Başkanı Özgür Özel bütün siyasi parti liderlerinin toplantı yapmasını istedi.

Suriye'de deprem Gündem Ünlü oyuncu entübe edildi Gündem Jandarma Genel Komutanı değişti Gündem "KKTC'nin menfaatleri için çalışacağım" Gündem