Soylu'dan terörle mücadele açıklaması

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, terör mesajlarını bu kez Nevşehir'den verdi. Önceden 5 bin 558 çocuğun dağa götürüldüğünü söyleyen bakan bu sayının 57'ye düştüğünü açıkladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, terör mesajlarını bu kez Nevşehir'den verdi. Önceden 5 bin 558 çocuğun dağa götürüldüğünü söyleyen bakan bu sayının 57'ye düştüğünü açıkladı.

Bundan 4 yıl önce bu ülkeden bir tek kız çocuğunun daha dağa çıkmayacağını söylediğini belirten Bakan Soylu, bunu annelere cesaret vermek, destek olmak, çocuğuna sahip çıkması için ve onu kendinden koparmak isteyenlere dirensin diye söylediğini anlattı. Galip geldiklerini belirten Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

- Bu ülkede 5 bin 558 tane çocuğu annelerinden, babalarından koparıp istismar ederek dağa çıkarıyorlardı. Bugün sayı 57'ye düştü. Bu kadar basit. Oradan gelenlerin sayısı da onun neredeyse üç katı kadar. Devletin anneleriyle, babalarıyla ikna ederek getirdiklerinin sayısı. Biz terör örgütlerinin oluşturduğu o iklimi dağıttık, parçaladık, yaktık, yok ettik. Şimdi çocuklarımız mühendis oluyor, doktor oluyor, öğretmen oluyor, hemşire oluyor ve göreceksiniz kızdıkları için söylüyorum, Bağdat'ın, Şam'ın Erbil'in, Afganistan'ın da huzurunu Anadolu sağlayacak. Etrafımızdaki coğrafyanın huzurunu Anadolu sağlayacak. Daha yeni başladık. Biz Akıncılarız. Bir kısmını yaparız. Yapabildiğimiz kadar, bizden sonra gelenler bayrağı alırlar ve devam ettirirler. Bu ülke bizim ülkemiz. Her bir ferdiyle beraber, siyasal tartışmalar içerisinde olabiliriz, olur. Ülkemize hizmet etmek için söylenen her siyasi sözün emrine amadeyiz. Tasvip ederiz, etmeyiz. Biz tasvip ediliriz, edilmeyiz ama terör kırmızı çizgimizdir. Buna asla müsaade etmeyiz. Annelerin ortaya koymuş olduğu bir iradenin sonuna kadar arkasındayız. Onların neler çektiklerini, ne sıkıntılarla karşı karşıya kaldıklarını, arada derede nasıl eziyet çektiklerini, kendilerini nasıl anlatamadıklarını, ürkütüldüklerini, korkutulduklarını elbette ki biliyoruz.
FETÖ'cü Kanter'den Türkiye'ye müdahale çağrısı Gündem PKK'dan gençlik itirafı Gündem Van'da PKK operasyonu: Sığınaklar imha edildi Gündem "AK Parti ve MHP bölücülüğün suç ortağı oldu" Gündem Vatan Partisi, LGBT dayatmasına karşı yapılan yürüyüşe çağrı yaptı Gündem Türk devletlerinin ortak alfabesi Gündem ABD'ye korku salan gençler tahliye oldu Gündem TÜRK-İŞ 2. mitingini Zonguldak'ta yaptı Gündem Tutuklama kararını Prof. Dr. İzzet Özgenç yorumladı Gündem TÜRK-İŞ'ten Polonez işçilerine ziyaret Gündem İşçiler, Polonez Genel Müdürlüğü önünde Gündem "Suriye'ye 'seçim yap' demek, ABD-İsrail planlarına teslim olmaktır" Gündem