Sosyal medyada 'Afgan' kışkırtması

Mersin Mezitli'deki Viranşehir'de çıkan kavga üzerine sosyal medyada yanlış bilgiler bir anda yayılmaya başladı. Afgan uyruklu bir grubun Türklere saldırdığına yönelik haberlere İletişim Başkanlığı'ndan yanıt geldi.Yanıtta kavganın mekan işletmecisi ile Alman turistler arasında çıktığı ifade edildi.

Abone ol

Bir grup Afgan'ın elinde tırmık ve küreklerle Türklere saldırdığı haberlere ilişkin İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden açıklama geldi.

Mersin’in Mezitli İlçesi Soli sahilinde yaşanan olay sonrası sosyal medyada yanlış bilgiler içeren haberler yayılmıştı.

Bunun üzerine açıklama yapan İletişim Başkanlığı, "Mekanın işletmecisi ve çalışanları ile Alman vatandaşı 3 turist arasında kavga çıkmıştır. İhbar üzerine polis ekipleri olay yerine intikal etmiş ve kavgaya müdahale edilmiştir." ifadelerini kullandı.

Kavganın tarafları hakkında polis merkezinde soruşturma başlatıldığı belirtilen paylaşımda "Kamuoyunu provoke etmeye yönelik paylaşımlara itibar etmeyiniz." mesajı da yer aldı.

CHP Mavi Vatan'ı hedef aldı! Tepki yağdı Gündem Sendikalaşmak isteyen işçilere polis müdahalesi Gündem 16 terörist etkisiz hale getirildi Gündem Gazze’de can kaybı 39 bin 324’e yükseldi Gündem