Şebnem Korur Fincancı'ya 2 yıl 8 ay ceza

Mehmetçiğe yönelik kimyasal silah iftirasını atan Şebnem Korur Fincancı, “Silahlı terör örgütü propagandası yapmak” suçundan 2 yıl 8 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Karar duruşmasında yabancı ülke diplomatları ile CHP ve HDP milletvekilleri de katıldı.

Abone ol

PKK’nın kanalında Türk Ordusunun kimyasal silah kullandığı iftirasını atan Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı, "Terör örgütü propagandası" yaptığı gerekçesiyle 2 yıl 8 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi kararla birlikte Fincancı’nın tahliyesine hükmetti.

Karar duruşmasına CHP ve HDP milletvekillerinin yanı sıra yabancı ülke diplomatları da katıldı. Karar öncesi son sözleri sorulan Fincancı, "Bu yargılama nedeniyle bir daha kimse kimyasal silah ifadesini ağzına alamayacak" dedi. Siyasi cinayetler yapıldığını belirten Fincancı “Sinan Ateş katledildi. Bu cinayetleri kimler işliyor?" diye sordu.

2 yıl 8 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılan Fincancı’nın tutuklu kaldığı süre ve aldığı ceza miktarı nazara alınarak tahliyesine karar verildi.

Karardan sonra mahkeme salonunda slogan atmak isteyen bir gruba güvenlik görevlileri gruba müdahale etti. Slogan atmak isteyen grup güvenlik görevlilerini yumrukladı. Polis 1 kişiyi gözaltına aldı.

Bakan Soylu: "Gabar Dağı'ndaki 7 teröristin 4'ü gitti" Gündem Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Şahin'den HDP açıklaması Gündem MİT'ten MLKP'ye bir darbe daha Gündem FETÖ firarisi eski yüzbaşı İstanbul’da yakalandı Gündem