Sağlıkta şiddetin önüne geçilemiyor! Şiddet diğer iş kollarına göre 16 kat daha fazla

Doktora yönelik şiddet ne yazık ki bitmiyor. Sağlıkta şiddeti mevcut yasalarla engellenemeyeceğini aktaran Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Türkü Yağmur Nehir, hastanelerin ve aile sağlığı merkezlerinin sayısının artırılması lazım dedi.

Sağlıkta şiddetin yeni adresi Muğla’nın Bodrum ilçesi oldu. Hasta yakınları doktora saldırdı, doktor fenalaşarak yoğun bakıma alındı. Yaşam mücadelesi veren aile hekimi Mustafa Hürkal Tezvar’ın hayati riski hala devam ediyor.

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Türkü Yağmur Nehir, pazartesi günü siyah önlüklerle iş başı yapacaklarını açıkladı.

Dr. Türkü Yağmur Nehir, "En son gerçekleşen saldırıdan sonra hem hekimimiz için hem de diğer şiddete maruz kalan hekimlerimiz için aile sağlık hekimleri olarak her pazartesi siyah giyinip aile sağlığı merkezlerinde çalışacağız. Bu çağrıya bütün hekimlerimizi davet ediyoruz." dedi.

Sağlıkta şiddetin diğer iş kollarına göre 16 kat fazla olduğunu belirten Nehir, her gün işe gittiklerinde "Başımıza bugün ne gelecek?" diye düşünüklerini söyledi.

Nehir, "Çünkü bizim iş sağlığı güvenliğimiz sağlanmıyor. Bizim aile sağlık merkezlerinde güvenliğimiz de yok. Polisimiz de yok. Yapayalnızız. Bir olay olduğunda da müdahale edilmesi gerektiğinde de maalesef geç kalınıyor." dedi.

Şiddetin çözümünün iş yükünün azaltılmasından geçtiğini belirten Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu Başkanı, kaliteli sağlık hizmeti veremiyoruz dedi.

- Sisteme bağlı çözümlerin acilen çözülmesi gerekiyor. İş yükümüz çok fazla. Sayımızın artırılması lazım. Hastanelerin ve aile sağlığı merkezinin artırılması lazım. 4000 üzerinden hizmet vermekteyiz. Ancak gerçekten koruyucu ve kaliteli sağlık hizmeti verebilmemiz için aile sağlığı merkezlerinde nüfus bazlı 2000'e düşmesi gerekmekte.
Golan Tepeleri neden önemli? Gündem CHP, Namık Tan'a sahip çıktı Gündem Demirtaş Ceyhun, vefatının 15. yıl dönümünde mezarı başında anıldı Gündem "AK Parti ve MHP bölücülüğün suç ortağı oldu" Gündem Vatan Partisi, LGBT dayatmasına karşı yapılan yürüyüşe çağrı yaptı Gündem Türk devletlerinin ortak alfabesi Gündem ABD'ye korku salan gençler tahliye oldu Gündem TÜRK-İŞ 2. mitingini Zonguldak'ta yaptı Gündem Tutuklama kararını Prof. Dr. İzzet Özgenç yorumladı Gündem TÜRK-İŞ'ten Polonez işçilerine ziyaret Gündem İşçiler, Polonez Genel Müdürlüğü önünde Gündem "Suriye'ye 'seçim yap' demek, ABD-İsrail planlarına teslim olmaktır" Gündem