Putin ve Abbas görüştü: "Filistin için tüm çabalarımız sürüyor"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Filistin meselesinin barışçıl yollarla çözülmesi gerektiğini ve Birleşmiş Milletler'in (BM) kararları doğrultusunda bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasının önemini vurguladı.

Abone ol

Kremlin tarafından yapılan açıklamaya göre, Putin, Moskova'daki Novo-Ogaryovo başkanlık rezidansında Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ı ağırladı.

Görüşmenin basına açık kısmında konuşan Putin, Rusya'nın Arap dünyası ve Filistin ile ilişkilerine büyük değer verdiğini belirterek, Orta Doğu ve Filistin'deki gelişmeleri yakından takip ettiklerini ifade etti.

Putin, "Filistin'deki insani felaketi derin bir acı ve endişeyle izliyoruz. Filistin halkına destek olmak için tüm çabalarımızı sürdürüyoruz," dedi.

Birleşmiş Milletler verilerine göre, Filistin'e yönelik saldırılarda yaklaşık 40 bin kişinin hayatını kaybettiğini, bunların çoğunluğunun kadın ve çocuklar olduğunu belirten Putin, "Sivil kayıpların artmasından dolayı büyük bir endişe duyuyoruz," şeklinde konuştu.

Putin, Filistin sorununun barışçıl yollarla çözülmesi gerektiğini ve Filistin devletinin kurulmasının elzem olduğunu yineleyerek sözlerini sürdürdü:

"Her zaman bu meselenin barış yoluyla çözülmesinden yana yaklaşım sergiledik. Bu konuda ortak pozisyona sahibiz. Bu sorunun kökleri eskiye dayanıyor. Bu sorun, daha önce uluslararası örgütler, özellikle de BM düzeyinde bağımsız Filistin devletinin kurulmasına ilişkin alınan kararların göz ardı edilmesinden kaynaklanıyor."

Rusya'nın bu konudaki pozisyonunun değişmediğini ve konjonktüre bağlı olmadığını belirten Putin, "Bölgede uzun vadeli, güvenilir ve istikrarlı barışın sağlanması için BM kararlarının uygulanması ve her şeyden önce tam teşekküllü Filistin devletinin kurulması gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

ABD, İran'ın mücadelesinden rahatsız Gündem Mahmud Abbas TBMM'yi ziyaret edecek Gündem Eskişehir'deki saldırgan tutuklandı Gündem Teröristler etkisiz hale getirildi Gündem