PKK’nın siyasi yapılanmasına operasyon: 3 kişi tutuklandı

İstanbul'da, PKK terör örgütünün siyasi yapılanmasına yönelik İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından geniş çaplı bir operasyon gerçekleştirildi. Operasyonda gözaltına alınan 5 şüpheliden 2’si adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 3 kişi tutuklandı.

Abone ol

İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü ve TEM Şube ekipleri, PKK/KCK terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesi amacıyla yeni bir çalışma yürüttü. Bu kapsamda, PKK/KCK terör örgütünün siyasal alan yapılanması olan KCK/TDÖ’ye (Kürdistan Demokratik Toplum Konfederalizmi/Türkiye Demokratik Örgütlenmesi) bağlı olarak İstanbul Tuzla’da aktif faaliyet gösteren ve geçmişte PKK/KCK-PYD/YPG saflarında yer almış, örgütün gençlik yapılanması DGH içinde faaliyetlerde bulunan şüpheliler tespit edildi.

Düzenlenen operasyona özel harekat timleri de katıldı. Operasyonda haklarında yakalama kararı bulunan 5 şüpheli gözaltına alındı. Emniyetteki sorguları tamamlanan şüpheliler, adliyeye sevk edildi. Mahkemede ifadeleri alınan 2 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 3 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Üç İsrail askeri hayatını kaybetti Gündem Can Bonomo'nun ablasından intihar girişimi! Durumu kritik Gündem Avrupa Parlamentosu üyelerini taşıyan trende patlama! Gündem Vatan Partisi'nden Mersin’deki taciz iddialarına güvenlik çağrısı Gündem