Para sayma soruşturmasında yeni gelişme

Sosyal medyada yayılan para sayma görüntülerine yönelik yürütülen soruşturma tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, usulsüz şekilde toplanan paralarla satın alındığı tespit edilen taşınmazın hazine adına tapuya kaydedilmesi ve paraların hazineye aktarılması için gerekli işlemleri talep etti.

Abone ol

9 Ağustos'ta İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame, resmi bir yazıyla birlikte Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi. İddianamede, CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği iddia edilen para sayma görüntüleriyle ilgili olarak 22 şüpheli hakkında düzenlenen iddianameye yer verildi.

Savcılık tarafından hazırlanan yazıda, 11 Mart tarihinde sosyal medya platformlarında kimliği belirsiz bir şahsın siyah bir çantadan desteler halindeki banknotları çıkararak masaya dizdiği anların paylaşıldığı belirtiliyor. Bu görüntülerle ilgili maddi gerçeğin ortaya çıkarılması amacıyla soruşturmanın resen başlatıldığı ifade edildi. Yapılan incelemelerde, görüntülerdeki paraların SEAS Besicilik şirketi yetkilisi Ali Rıza Braka tarafından Sarıyer ilçesindeki 14 taşınmazın CHP’ye satışı sırasında kullanıldığı belirlendi.

CHP'deki "para sayma" görüntüleri: İşte iddianame Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan Şehit Heniyye'nin oğullarıyla görüştü Gündem Bakan açıkladı! Instagram bugün açılıyor Gündem Heniyye için İstanbul'da taziye töreni Gündem