Paludan hakkında soruşturma başlatıldı

İsveç, Hollanda ve Danimarka’daki Kur’an Kerim kışkırtmalarıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti Kur’an-ı Kerim’e saldıran Danimarkalı ırkçı siyasetçi Rasmus Paludan ile Hollandalı Pegida hareketi lideri Edwin Wagensveld hakkında resen soruşturma başlatıldı.

Abone ol

İsveç, Danimarka ve Hollanda’da Türkiye’yi hedef alan Kuran-ı Kerim kışkırtmalarıyla ilgili soruşturma başlatıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Kur’an-ı Kerime saldırarak dünyanın tepkisini çeken Danimarkalı siyasetçi Rasmus Paludan ile Hollandalı Pegida hareketi lideri Edwin Wagensveld hakkında, halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek ve dini değerleri aşağılama suçlarından re’sen soruşturma açtı.

Danimarkalı ırkçı siyasetçi Rasmus Paludan, 21 Ocak’ta Türkiye’nin İsveç Büyükelçiliği önünde, 27 Ocak’ta da Danimarka’daki bir caminin önünde, Kuran-ı Kerim yakmıştı. Hollanda’da ise ırkçı PEGIDA hareketi lideri Edwin Wagensveld, Hollanda Parlamentosu önünde Kur’an-ı Kerim yırtmıştı.

İki ırkçı ismin kışkırtma eylemleri dünyada tepkiyle karşılanırken, Avrupa ırkçı kışkırtmalara sessiz kaldı.

4 terörist daha teslim oldu Gündem 3 terörist etkisiz hale getirildi Gündem Kahraman Mehmetçik kış tatbikatında Gündem AFAD'dan deprem açıklaması Gündem