Özgür Özel ve Ümit Özdağ'dan Heniyye'nin şehit edilmesiyle ilgili akla ziyan açıklamalar!

Özgür Özel ve Ümit Özdağ, Heniyye'nin şehit edilmesi üzerine akla ziyan açıklamalar yaptılar. Özel, "Hamas'ın ekim ayında başlattığı saldırılar hepimizi üzdü. Suçsuz insanlar öldü." diyerek Hamas'ı suçladı. Özdağ ise İran'ı suçlayan ve İsrail'i öven bir paylaşım yaptı.

Abone ol

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'ye düzenlenen suikast sonrası Türkiye ve dünyadan birlik ve taziye mesajları iletilirken, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'dan skandal açıklamalar geldi.

Eskişehir ziyareti sırasında soruları yanıtlayan CHP Lideri Özgür Özel, İsmail Heniyye suikastını değerlendirriken Hamas'ı hedef aldı. Özel, İsrail'in hedef alınmasından üzüntü duyduğunu dile getirdi.

- Biz nerede bir şiddet varsa nerede bir ölüm varsa bundan üzüntü duyarız. Biz İsrail’in Filistin’e yaptığı devlet terörünü kınıyoruz. Hamas’ın ekim ayında başlattığı saldırılar hepimizi üzmüştü. Suçsuz insanlar öldü. Hamas liderinin öldürülmesi de bir şiddet olayıdır. Bir cinayettir. Biz onu da tasvip etmiyoruz.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ise İran'ı suçlayan ve İsrail'e ise hayranlık besleyen açıklamalar yaptı. Özdağ "Bir yandan Tahran’ın karşı istihbaratının ne kadar zayıf olduğunun kanıtı öte yandan İsrail istihbaratının nasıl Iran’da rahat operasyon yapabildiğinin delilidir." ifadelerini kullandı.

İran misafirinin koruyamadığını ve beceriksiz olduğunu söyleyen Özdağ, İsrail'i övdü. Özdağ "Anlaşılan İsrail’in İran’da çok güçlü bir istihbarat altyapısı var. Başka yerde öldüremediğini Tahran’da öldürüyor." dedi.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Türkiye'ye gelecek Gündem İstanbul'da terör eylemi engellendi Gündem Abdüllatif Şener'in oğlu, rehin aldığı anneannesini öldürdü Gündem İzmir'de orman yangınına müdahale sürüyor Gündem