Öz İplik-İş Sendikası “Şiddete Sıfır Tolerans” Politika Belgesini imzaladı

Emek cephesinin iş yerlerinde kadına yönelik şiddetin ve tacizin önüne geçmek için başlattığı proje yaygınlaşıyor. Hak-İş’in başlattığı bu projeye Öz İplik İş Sendikası da katıldı. Sendika Genel Başkanı Rafi Ay, politika belgesini imzaladı.

Hak-İş’in kadına yönelik şiddetin ve tacizin önüne geçmek için başlattığı projeye Öz İplik-İş Sendikası da destek verdi:

- Şiddete Sıfır Tolerans imzaladığımız ilk belge değil ancak hiç şüphesiz bu belge ile konunun bizler için ehemmiyetini ve bu noktadaki kararlılığımızı bir kez daha net bir şekilde ortaya koymuş oluyoruz.

 Öz İplik İş tarafından 11 Kasım’da “Tekstil ve Hazır Giyim Sektörlerinde Şiddet ve Tacizin Önlenmesine Yönelik Yuvarlak Masa” toplantısı yapıldı. Genel Başkan Rafi Ay, toplantının açılışında Hak-İş tarafından hazırlanan “Şiddete Sıfır Tolerans” Politika Belgesini imzaladı.

Ay, sendikanın uzun süredir şiddetle mücadele konusunda yürüttüğü çalışmaların sonucu söz konusu belgeyi imzaladıklarını aktardı:

- Sendikamız Öz İplik İş, uzun yıllardır, işyerlerinde şiddet ve tacizle mücadele konusunda toplumsal duyarlılığı ve bilinç düzeyini geliştirmeyi amaçlayan planlı bir çalışma yürütmektedir.

 Sendika Genel Başkanı, kadına yönelik iş yerlerindeki şiddet ve tacizin önüne geçmek için imzaladığı taahhütnameyi de hatırlattı:

- Üye sayımızın yüzde 35’i kadın çalışanlardan oluşmaktadır. Sektörümüz kadın emeğinin yoğun olduğu bir yerdir. Kadınlarla ilgili çalışmalar yaparken sadece 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü hatırlayan bir sendika olarak değil, bu konuyu politika haline getiren sendika olma özelliğini taşıyoruz.

 Öz İplik İş Sendikası Kadın Komitesi Başkanı Pınar Özcan da bir konuşma yaptı:

- Bu toplantı da somut olarak işverenlerimiz ve markalarımızın ortak paydada buluşarak çözümler üretebileceği bir toplantı olarak planlanmıştır.

 IndustriAll Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Yöneticisi Armelle Seby de imza törenin de konuştu. Seby, sendikanın projeye katılmasının önemine işaret etti:

- Cinsiyete dayalı şiddet, milyonlarca kadın işçiyi etkileyen bir gerçek. Hiçbir sektör bu şekilde olmamalı. Tekstil ve hazır giyim sektöründe bu konuyla mücadele etmek işimizin bir parçası. 

 Konuşmaların ardından tüm katılımcılar “Kadına Yönelik Şiddet ve Tacize Son” yazılı tişörtler giydi.

Kadın kooperatiflerinden vergilerden muafiyet çağrısı Gündem Soylu'dan uyuşturucuyla mücadele kararlılığı Gündem İstanbul'da DEAŞ operasyonu Gündem Dehşetten önceki son görüntüleri ortaya çıktı! Gündem Papaz, Türkiye'nin bütünlüğünü hedef aldı Gündem Arnavutluk'ta kurulması planlanan Bektaşi devletine sert yanıt Gündem "AK Parti ve MHP bölücülüğün suç ortağı oldu" Gündem Vatan Partisi, LGBT dayatmasına karşı yapılan yürüyüşe çağrı yaptı Gündem Türk devletlerinin ortak alfabesi Gündem ABD'ye korku salan gençler tahliye oldu Gündem TÜRK-İŞ 2. mitingini Zonguldak'ta yaptı Gündem Tutuklama kararını Prof. Dr. İzzet Özgenç yorumladı Gündem