Olimpiyatların ilk gününde Türk sporcuların performansı

Olimpiyat Oyunları'nın ilk gününde 8 farklı branşta 18 Türk sporcu yarıştı. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın paylaştığı bilgilere göre, ilk gün yarışlarında elde edilen sonuçlar şu şekilde:

Abone ol

Olimpiyat Oyunları'nın ilk gününde 8 farklı branşta 18 Türk sporcu yarıştı. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın paylaştığı bilgilere göre, ilk gün yarışlarında elde edilen sonuçlar şu şekilde:

Judo: Kadınlar 48 kg kategorisinde Tuğçe Beder, ilk turda rakibine yenilerek elendi. Erkekler 60 kg kategorisinde Salih Yıldız, olimpiyatları 5. sırada tamamladı.

Kürek: Elis Özbay, kadınlar tek çifte elemelerinde 4. sırada yer aldı. Repesaj yarışında ise 2. olarak çeyrek finale yükseldi.

Atıcılık: Erkekler 10 m havalı tabanca elemelerinde İsmail Keleş 10., Yusuf Dikeç ise 13. sırada yer aldı ve finale çıkamadılar. Kadınlar 10 m havalı tabanca elemelerinde Şevval İlayda Tarhan 7. olarak finale yükselerek bir ilki başardı. Şimal Yılmaz ise 557 puanla 42. sırayı aldı.

Yüzme: Erkekler 100 m kurbağalama elemelerinde Berkay Ömer Öğretir serisinde 6., genel sıralamada ise 21. olarak yarı finale kalamadı ve oyunlara veda etti.

Eskrim: Erkekler kılıç kategorisinde Enver Yıldırım, son 32 turunda rakibine yenilerek elendi.

Cimnastik: Ferhat Arıcan paralel alette, Adem Asil ise halkada finale yükseldi. Milli Takım ise 9. sırada kalarak finale çıkamadı.

Boks: Kadınlar 54 kg'da Hatice Akbaş, rakibini yenerek ikinci tura yükseldi. Kadınlar 60 kg'da Gizem Özer, rakibine yenilerek elendi. Erkekler 80 kg'da Kaan Aykutsun, rakibini yenerek ikinci tura geçti.

Masa Tenisi: Tek kadınlarda Sibel Altınkaya, son 64 turunda rakibine yenilerek elendi.

"İstifa et ve Yunanistan Parlamentosuna git" Gündem Macaristan Başbakanı Orban'dan Paris Olimpiyatı açılışına tepki Gündem Trafik denetimlerinde rekor Gündem 28 Temmuz 2024 tarihli Resmi Gazete yayınlandı! İşte alınan kararlar... Gündem