Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Suriye ile görüşmeleri değerlendirdi

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, “Suriye ile çözülmeyecek bir sorunumuz yok” dedi. Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın geçen hafta Türkiye ile ilgili yaptığı açıklamaları değerlendiren Güler, "gayet olumlu" ifadelerini kullandı.

Abone ol

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Hakkari Yüksekova’daki harekat merkezinde Hürriyet gazetesine değerlendirmeler yaptı. Bakan Yaşar Güler, Suriye ile görüşmeler konusunda da açıklamalarda bulundu.

Bakan Yaşar Güler, Suriye’yle normalleşme sürecini değerlendirdi. "Aramızda çözülmeyecek hiçbir sorunumuz yok" diyen Bakan Yaşar Güler, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’dan gelen mesajları da olumlu karşıladı.

Bakan Güler, Esad’ın geçen hafta verdiği Türkiye’yle ilişkileri düzeltme açıklamalarına "Gayet olumlu bakıyorum" dedi.

Yaşar Güler, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın "Görüşmemiz mümkündür" sözlerini Esad’ın anladığını ve bundan memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Suriye ve Türkiye arasında bir sorun olmadığının altını çizen Yaşar Güler, “Sorunları çözdükten sonra yine iki komşu ülke olarak normal faaliyetlerimizi sürdürebiliriz diye değerlendiriyorum" dedi.

Yaşar Güler, bölgedeki çatışma ortamlarının bir an önce bitirilip ülkelerin normal faaliyetlerine dönemesinin de her iki ülkenin yaraına olacağına dikkat çekti.

Mustafa Kemal Atatürk'e ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret eden kişiler yakalandı Gündem 2 Suriyeli Adalet Bakanlığında işe mi alındı? Gündem 6 terörist etkisiz hale getirildi Gündem Narin Güran ile ilgili yeni gelişme Gündem