Manisa ve Uşak orman yangınları kontrol altına alındı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı yangınlarla ilgili son bilgileri paylaştı. Manisa Gördes ve Uşak Eşme’deki orman yangınları kontrol altına alındı. Yangınlarla ilgili 9 kişi tutuklandı.

Abone ol

Türkiye orman yangınlarıyla mücadele ediyor. Söndürme çalışmalarıyla ilgili Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'dan açıklama geldi.

Manisa Gördes ve Uşak Eşme’deki orman yangınları havadan ve karadan yapılan müdahaleler sonucunda kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları devam ediyor.

Aydın Bozdoğan’daki yangın büyük oranda kontrol altında. İzmir Menderes, Muğla Ula ve Yatağan’daki yangınlar kısmen kontrol altında. Ekiplerin yoğun müdahalesi sürüyor.

Türkiye’de, 1 Ocak 2024’ten bugüne kadar 2.424’ü orman olmak üzere, kırsal alan ve orman yangını olarak toplam 5.314 yangın çıktı. Bu yangınlarda hava araçları 6.887 saat uçuş, 24 bin 335 sorti yaptı. Bu sortilerde 88 bin 345 ton su kullanıldı.

Yangınlarla ilgili adli süreç de başlatıldı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 12-17 Ağustos günleri arasında 7 ilde çıkan orman yangınlarıyla ilgili gözaltına alınan 22 kişiden 9'unun tutuklandığını bildirdi.

Türkiye genelinde büyük operasyon Gündem Kağıthane'de silahlı saldırı Gündem Hamas, Türkiye'ye İsrail müzakereleri hakkında gerçekleri açıkladı Gündem Muğla'daki orman yangınıyla ilgili baba ve oğul gözaltında Gündem