Kurban Bayramı öncesi kesimhane denetimleri başladı

Kurban Bayramı öncesi kesimhane denetimleri artırıldı. Yurt genelinde denetlenen 532 kesimhaneden 3'ünün onayı iptal edildi. Hijyen kontrolleri de yapılıyor. Milyonlarca kişinin yaşadığı İstanbul'da da Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı 5 tesiste kurban satış ve kesim hizmeti verilecek.

Kurban Bayramı öncesi harekete geçildi. Ekipler yurt genelinde kesimhane denetimi yaptı. Toplam 532 kesimhanene denetlenirken kontroller sonrası 3 kesimhanenin onayının iptal edildi.

İstanbul'da da Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı 5 tesis vatandaşların hizmetinde olacak.

Alibeyköy kurban pazarında kesim işlemlerinin nasıl yapıldığını Kurban Alan Sorumlusu Erkan Aras, anlattı. Erkan Aras, "Mutlaka başında veteriner hekim bulunduruyoruz. Veteriner hekimimiz, hayvanın orta kısmı açıldıktan sonra iç organlarının her birini teker teker kontrol eder, bir sorun yoksa kesime devam eder." dedi.

Modern barınma ve kesimhanelerin bulunduğu tesislerde, hizmetleri hızlandırmak için en son teknolojiden yararlanıldı. Arızalara karşı ekipler hazır bekletilecek. Kesilen kurban etlerinin paketlenmesi için vatandaşlara 240 bin hijyenik kurban poşeti hazırlandı ve ücretsiz olarak dağıtılacak.

Çin Komünist Partisi'nden Vatan Partisi'ne ziyaret! Gündem İthal kömür sektörü yok ediyor! Gündem Rusya Günü, İstanbul'da kutlandı! Gündem Dehşetten önceki son görüntüleri ortaya çıktı! Gündem Papaz, Türkiye'nin bütünlüğünü hedef aldı Gündem Arnavutluk'ta kurulması planlanan Bektaşi devletine sert yanıt Gündem "AK Parti ve MHP bölücülüğün suç ortağı oldu" Gündem Vatan Partisi, LGBT dayatmasına karşı yapılan yürüyüşe çağrı yaptı Gündem Türk devletlerinin ortak alfabesi Gündem ABD'ye korku salan gençler tahliye oldu Gündem TÜRK-İŞ 2. mitingini Zonguldak'ta yaptı Gündem Tutuklama kararını Prof. Dr. İzzet Özgenç yorumladı Gündem