Kadro isteyen işçilere Vatan Partisi'nden destek geldi

Seçimlerde verilen sözler unutuldu. İBB ile Ataşehir ve Kadıköy belediyelerinde çalışan işçilere verilen “Kadro ve güvenceli iş” sözü tutulmadı. 9 haftadır oturma eylemi yapan belediye işçilerini ziyaret eden Vatan Partisi İstanbul İl Başkanı İbrahim Okan Özkan, "Sonuna kadar yanındayız" dedi.

"Belediye şirket işçilerine kadro" pankartıyla 9 haftadır direnen işçileri Vatan Partisi İstanbul İl Başkanı İbrahim Okan Özkan ziyaret etti.

İbrahim Okan Özkan, yaptığı açıklamada, "Bugün Belediye Taşeron işçilerinin talebi bellidir. Kadrolu ve güvenceli iş istiyorlar. Bunun kadar doğal bir hak olamaz. Hükümet öyle yada böyle bu güvenceyi vermek zorundadır. Biz şimdi bakıyoruz taşeronu bitirdik diyorlar ama hala devam ediyor. Hala Ezilen işçinin emekçinin kendisi oluyor. Bugün ekonomik krizin faturasını işçiye emekçiye kesmek isteyen bir yönetim var. Biz bunun karşısındayız. O fatura işçilerimize kesilemez." dedi.

İbrahim Okan Özkan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Ataşehir ve Kadıköy Belediyeleri başkanlarına seslendi.

- Buradan o işçilerimizi işlerinden eden belediyelere sesleniyoruz. Bütün belediyelere! Bu hukuksuzca uygulamalarından derhal geri adım atmalıdırlar. Hem kadrolu güvenceli çalışma istiyoruz hemde aynı zamanda işlerinden edilen belediye şirket işçilerinin geri dönmesini talep ediyoruz. Bizde Vatan Partisi olarak yükselen talebin sesi olacağız.

İşçilerin talebi net! Taşeron değil, kadro olmak istiyorlar. Seçim döneminde verilen sözlerin ve vaadlerin tutulmasını istiyorlar.

Kadıköy rıhtımda bulunan Atatürk heykelenin önünde her salı günü buluşan işçiler, diğer haftalarda da bu eylemlerine devam edeceklerini söylediler.

İstanbul'da toplanma alanları AVM'lerle dolu Gündem Sağlıkta şiddetin önüne geçilemiyor Gündem Golan Tepeleri neden önemli? Gündem "AK Parti ve MHP bölücülüğün suç ortağı oldu" Gündem Vatan Partisi, LGBT dayatmasına karşı yapılan yürüyüşe çağrı yaptı Gündem Türk devletlerinin ortak alfabesi Gündem ABD'ye korku salan gençler tahliye oldu Gündem TÜRK-İŞ 2. mitingini Zonguldak'ta yaptı Gündem Tutuklama kararını Prof. Dr. İzzet Özgenç yorumladı Gündem TÜRK-İŞ'ten Polonez işçilerine ziyaret Gündem İşçiler, Polonez Genel Müdürlüğü önünde Gündem "Suriye'ye 'seçim yap' demek, ABD-İsrail planlarına teslim olmaktır" Gündem