İzmir'deki elektrik faciasında istenen cezalar belli oldu

İzmir'in Konak ilçesinde meydana gelen sağanak sırasında iki kişinin elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmesiyle ilgili olarak 13'ü tutuklu toplam 42 sanığın yargılanması talep ediliyor ve bu kişiler için 22,5 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Abone ol

Olay, 12 Temmuz'da Konak ilçesinde yaşandı; su birikintisine basan Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay, elektrik akımına kapılarak hayatlarını kaybetti. Bu olayla ilgili soruşturma tamamlandı ve iddianame mahkemeye sunuldu.

42 KİŞİ HAKKINDA HAPİS İSTEMİ

İddianamede, Gediz Elektrik Genel Müdürü Uğur Yüksel, İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan, İZSU Genel Müdür Yardımcısı Serdar Sadi, Adana Belediyesi Genel Sekreteri ve İZSU eski Genel Müdürü Ali Hıdır Köseoğlu, Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş. Metropol Bölge Müdürü Ali Arcan, Gediz Elektrik'ten Dağıtım Sistem İşletme ve Bakım Müdürü Ekrem Yıldırım ve Yapım İşleri Sorumlusu Uzmanı Alper Doğan'ın da aralarında bulunduğu 13'ü tutuklu 42 kişi hakkında 22,5 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Sanıkların suçun işleniş biçimi, yer ve zaman dikkate alınarak, eylemlerinin ağırlığıyla orantılı şekilde cezalandırılmaları talep ediliyor. Olayla ilgili yeni bilirkişi raporu da tamamlandı. Beş kişilik bilirkişi heyetinin hazırladığı raporda, Deniz ve Öktemay'ın kişisel kusurunun bulunmadığı, olayın öngörülebilir ve önlenebilir olduğu, ancak kaçınılmazlık unsurunun olmadığı belirtildi.

Rapora göre, olayın meydana gelmesinde öngörülemeyen ve önlenemeyen herhangi bir olağanüstü doğa olayının olmadığı, ihmaller ve teknik kusurlar zincirinin olayın gerçekleşmesine neden olduğu tespit edildi. Bilirkişi raporunda, olayın gerçekleştiği yerde iki kurumun da koruyucu ve önleyici tedbirler almadığı ortaya kondu.

YAŞ bugün toplanıyor Gündem Süleyman Soylu dokunulmazlığının kaldırılması için başvurdu Gündem Son dakika! Malatya ve Tunceli'de deprem! Gündem Özgür Özel ve Ümit Özdağ'dan Heniyye'nin şehit edilmesiyle ilgili akla ziyan açıklamalar! Gündem