İstanbul'un barajlarında su azalıyor! Uzmanlardan uyarı geldi

Kavurucu sıcaklar İstanbul'a su sağlayan barajların doluluk oranlarını da etkiledi. İSKİ verilerine göre barajların doluluğu yüzde 59'a geriledi. Uzmanlar, su değerinin son 10 yılda görülen en düşük seviye olduğunu vurguladı.

Kavurucu sıcakların etkili olduğu İstanbul’da su kullanımının artmasıyla birlikte barajlarının doluluk oranları düştü.

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) verilerine göre, 29 Temmuz itibariyle İstanbul'a su sağlayan barajlardaki doluluk oranı yüzde 59,13 olarak ölçüldü.

Son 14 günde barajların seviyesinin yüzde 4,77 oranında düştüğü kentte doluluk oranı şöyle; Terkos yüzde 72,64, Ömerli 64,68, Darlık 61,09... En düşük baraj doluluk oranı ise yüzde 27,63 ile Alibeyköy'de bulunan Alibey Barajı...

BARAJ DOLULUK ORANLARI

TERKOS: 72,64
ÖMERLİ: 64,68
DARLIK: 61,09
ELMALI: 63,98
BÜYÜKÇEKMECE: 55,87
SAZLIDERE: 53,75
PABUÇDERE: 40,53
ISTRANCALAR: 39,82
KAZANDERE: 29,76
ALİBEY: 27,63

İklim Bilimci Prof. Dr. Doğan Yaşar'a göre ise barajlardaki su değeri son 10 yılın en düşük seviyesinde. Uzmanlar, su tasarrufunun önemine dikkat çekiyor.

"ABD ve siyonistlerle savaşı nesiller boyu sürdürme gücündeyiz" Gündem Sokak hayvanları için bildiri yayımladılar: "Türkiye'ye müdahale edin" dediler Gündem Jacques Cheminade: "Bu gösteriler Macron döneminin sonuna işaret ediyor" Gündem "AK Parti ve MHP bölücülüğün suç ortağı oldu" Gündem Vatan Partisi, LGBT dayatmasına karşı yapılan yürüyüşe çağrı yaptı Gündem Türk devletlerinin ortak alfabesi Gündem ABD'ye korku salan gençler tahliye oldu Gündem TÜRK-İŞ 2. mitingini Zonguldak'ta yaptı Gündem Tutuklama kararını Prof. Dr. İzzet Özgenç yorumladı Gündem TÜRK-İŞ'ten Polonez işçilerine ziyaret Gündem İşçiler, Polonez Genel Müdürlüğü önünde Gündem "Suriye'ye 'seçim yap' demek, ABD-İsrail planlarına teslim olmaktır" Gündem