İstanbul'da gündem binaların durumu!

İstanbul'un Küçükçekmece ilçesinde bir bina çökmüş ve 1 kişi hayatını kaybederken 8 kişi de yaralanmıştı. Yaşanan olay kentteki yapı stokunun durumunu bir kez daha gündeme getirdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi deprem olmadan çökecek bin 556 bina tespit etti.

İstanbul Küçükçekmece'de 1 kişinin öldüğü, 8 kişinin yaralandığı 4 katlı binanın çökmesine ilişkin gözaltına alınan 4 kişi adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden döner dükkanının sahibi Ö.A.D. ve eşi İ.D, cumhuriyet savcılığında ifadeleri alındıktan sonra salıverildi. Nöbetçi sulh ceza hakimliği, bina sahibi H.M.G'nin tutuklanmasına, eski iş yeri sahibi Ö.K'nin adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi.

Durduğu yerde çöken bina, kentteki yapı stokunun durumunu bir kez daha gündeme getirdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kendiliğinden çökme riski taşıyan bin 556 bin olduğunu tespit etti.

İstanbul'da bulunan 1,2 milyon yapıdan 800 bini ise 2000 yılı öncesinde inşa edildi. Bunların 200 bini olası bir Marmara depreminde kullanılamaz halde gelecek.

Uzmanlar ise olası Marmara depreminin kapıda olduğunu belirtiyor.

Türk-Çin ortak kültürü sahnelendi! Gündem Çocuğunuzu o uygulamadan uzak tutun Gündem Doğu Perinçek, Hacettepe'de konuştu: "Hakikate meydan okuyanlar yakılabilir ancak hakikat yakılamaz" Gündem Papaz, Türkiye'nin bütünlüğünü hedef aldı Gündem Arnavutluk'ta kurulması planlanan Bektaşi devletine sert yanıt Gündem "AK Parti ve MHP bölücülüğün suç ortağı oldu" Gündem Vatan Partisi, LGBT dayatmasına karşı yapılan yürüyüşe çağrı yaptı Gündem Türk devletlerinin ortak alfabesi Gündem ABD'ye korku salan gençler tahliye oldu Gündem TÜRK-İŞ 2. mitingini Zonguldak'ta yaptı Gündem Tutuklama kararını Prof. Dr. İzzet Özgenç yorumladı Gündem TÜRK-İŞ'ten Polonez işçilerine ziyaret Gündem