İmamoğlu'ndan Martı CEO'suna yanıt: 'Şovu yanına bırakmayacağım'

Martı CEO'su Oğuz Alper Öktem’in, İstanbul’daki taksi uygulamalarıyla ilgili yaptığı "İstanbul’u peşkeş çekiyorlar" açıklamasına yanıt veren İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu sert çıktı

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında, 2 bin 500 yeni uygulama tabanlı taksi teklifi oy birliğiyle kabul edilmişti. Bu karara tepki gösteren Martı TAG CEO'su Oğuz Alper Öktem, "Buğra Gökçe ve Gürkan Akgün, hakkında birçok usulsüzlük iddiası bulunan Bitaksi'nin sahibi Nazım Salur’a İstanbul’u rant için peşkeş çekiyorlar. Mücadelemiz yeni başlıyor" demişti.

İmamoğlu, Öktem’in açıklamalarına yanıt verirken, "Benim ve arkadaşlarımın hedef alındığı suçlamalar benim şahsıma da yöneltilmiş sayılır. Arkadaşlarıma hukuki girişimlere hemen başlamalarını söyledim. Bu şovu yapan kişinin yanına bırakmayacağım" dedi.

İmamoğlu, 2 bin 500 yeni taksi projesi hakkında ise şunları söyledi: "2019'dan beri taksi sorununu gündeme getirdik ve 'ticari taksi plakası satalım' anlayışını kabul etmedik. Bir sistem arayışı içinde olacağımızı söyledik. Getirdiğimiz teklif 15 kez reddedildi. İstanbul’un taksiye ihtiyacı olup olmadığını saptayamadığım kişiler, şimdi bu kararın hayırlı olduğunu söylüyor. Bir de hicivli bir şekilde; İstanbul Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu’nun söylediği her şeyin tersini yapacağız."

Aksu’nun tek derdinin taksimetre ücretlerinin yüzde 100 artması ve plaka çıkarılması olduğunu belirten İmamoğlu, "Biz bu yeni sisteme çok önce karar verdik. Arkadaşlarımız bu sistemi detaylıca anlattı. Sonuçta tüm üyeler oy birliğiyle bu kararı aldı. Ulaştırma Bakanı da bu kararı duyurdu ve kendisine teşekkür ediyorum. Şu anda bu süreç meclis komisyonunda tartışılıyor ve meclisten geçecek. İddia ediyorum, sahada yolcu arayan taksiler bile bu yeni sisteme geçiş yapacak. Sorunu çözmenin keyfini yaşayacağız" şeklinde konuştu.

Vaniköy'deki kaçak villa yıkılıyor Gündem Narkoçelik-37 ile uyuşturucuya ağır darbe! Gündem Ankara ve Şam ne zaman masaya oturacak? Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan, BRICS Zirvesi'ne katılacak Gündem