Heniyye için İstanbul'da taziye töreni düzenlendi: İlk konuşmacı Doğu Perinçek oldu

HAMAS lideri İsmail Heniyye için İstanbul Başakşehir’de taziye düzenlendi. Heniyye'nin Oğulları ve dava arkadaşları Başakşehir Şinasi Ünsal Camindeki çadırda taziyeleri kabul etti. Yüzlerce kişinin katıldığı taziyede birinci konuşmacı Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek oldu.

Abone ol

 Konuşmasına HAMAS Siyasî Büro Başkanlığına seçilen Yahya Sinvar’ı kutlayarak başlayan Perinçek, "Yahya Sinvar Kardeşimiz, şehit Başkan İsmail Heniyye’den aldığı Filistin Özgürlük bayrağını zafer burcuna dikecektir." vurgusu yaptı. Heniyye’nin oğlu Abdülselam Heniyye ise taziyeyi 'şehadet düğünü' olarak niteledi.

HAMAS lideri İsmail Heniyye'nin İsrail tarafından şehit edilmesinin ardından birlik mesajları ve mücadele kararlılığı yükseliyor. O kararlılığın yükseldiği noktalardan biri de İstanbul Başakşehir oldu.

Yüzlerce kişinin katıldığı taziyede birinci konuşmacı Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek oldu. Perinçek, Konuşmasına HAMAS Siyasî Büro Başkanlığına seçilen Yahya Sinvar’ı kutlayarak başladı.

Perinçek, Heniyye’nin Filistin davasını emanet ettiğini kaydetti. Perinçek, Vatan Partisi’nin Filistin Davasındaki kararlılığını vurguladı.

İsmail Heniyye’nin oğlu AbdülselamHeniyye, “Şehadet düğününe hoş geldiniz.” diyerek sözlerine başladı. Babasının şehit edilmesinin ardından vatandaşların Filistin davasında birleştiğini anlattı.

AK Parti İstanbul Milletvekili Azmi Ekinci de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın selamlarını getirdiğini ileterek konuşma yaptı.

Saadet Partisi Milletvekili Mustafa Kaya da konuşmacılar arasında yer aldı.

Türk vatandaşı fidye için kaçırıldı Gündem İstanbul'da barajlardaki doluluk oranları düşüyor! Gündem İsrail'e destek Zorlu'dan! Gündem KKTC ve Meksika'ya büyükelçi ataması Gündem