Hasar tespit çalışmalarında sona geliniyor: Yıkılacak bina sayısı ne kadar?

Afet bölgesi olan 11 ilimizdeki hasar tespit çalışmalarının yüzde 84'ü tamamlandı. Çevre Şehircilik Bakanlığı'nın yürüttüğü çalışmalarına göre 144 bin 595 bina ağır, 37 bin 747 bina orta hasarlı...

Deprem bölgesindeki hasar tespit çalışmalarında yüzde 84'e ulaşıldı. 11 ilde toplamda 1 milyon 430 bin 363 bina incelendi.

Hasar tespiti Kilis'te tamamlandı, Gaziantep'te sona yaklaşıldı. Diğer illerde ise çalışmalar sürüyor.

Çalışmalar Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı çatısı altında yürütülüyor. Bilim insanları, inşaat mühendisi ve mimarlardan oluşan 8 bin personel sahada.

11 ilde toplamda 1 milyon 430 bin 363 bina incelendi. Bunların bağımsız bölüm olarak karşılığı ise 4 milyon 874 bin 588. Bunun içerisinde ticaret, konut, bazlı bina bulunuyor.

Şuana kadar yapılan incelemelere göre de 420 bin bağımsız bölüme karşılık 144 bin 595 binanın ağır hasarlı. Orta hasarlı bina sayısı ise 34 bin 747.

Hatay'da 20 Şubat'ta meydana gelen 6,4'lük depremden sonra Samandağ, Antakya ve Defne bölgesindeki incelemeler tekrarlandı. Yaklaşık 43 bin binada yeniden hasar tespit çalışması yapıldı.

Bir haftaya yakın bir sürede kesin hasar tespit çalışmalarının tamamlanması öngörülüyor.

81 ilde asayiş ve narkotik uygulaması Gündem "Cumhuriyetimizin 100. yılında yüzbinlerce kadını CKD'de birleştireceğiz" Gündem "Deprem yaralarını sarmak için gece gündüz çalışıyoruz" Gündem "AK Parti ve MHP bölücülüğün suç ortağı oldu" Gündem Vatan Partisi, LGBT dayatmasına karşı yapılan yürüyüşe çağrı yaptı Gündem Türk devletlerinin ortak alfabesi Gündem ABD'ye korku salan gençler tahliye oldu Gündem TÜRK-İŞ 2. mitingini Zonguldak'ta yaptı Gündem Tutuklama kararını Prof. Dr. İzzet Özgenç yorumladı Gündem TÜRK-İŞ'ten Polonez işçilerine ziyaret Gündem İşçiler, Polonez Genel Müdürlüğü önünde Gündem "Suriye'ye 'seçim yap' demek, ABD-İsrail planlarına teslim olmaktır" Gündem