Hamas, Türkiye'ye İsrail müzakereleri hakkında gerçekleri açıkladı

Hamas, Türkiye'ye bilgi vererek, ABD'nin müzakerelerle ilgili sunduğu "olumlu tabloya" rağmen gerçeğin bu şekilde olmadığını ve İsrail'in geçtiğimiz haftaki görüşmelerde arabulucuların önerilerine yanıt vermediğini belirtti.

Abone ol

Dışişleri Bakanlığı kaynaklarına göre, Hamas yetkilileri hafta sonu Türkiye ile temasa geçerek, İsrail ile müzakere süreci hakkında bilgilendirme yaptı.

Hamas yetkilileri, ABD'nin müzakerelerin durumu konusunda "pembe bir tablo çizdiğini," ancak gerçek durumun bu olmadığını vurguladı. Hamas'ın bildirdiğine göre, İsrail'in sunduğu koşullar, daha önce Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi tarafından 10 Haziran'da desteklenen ve Hamas'ın 2 Temmuz'da kabul ettiği şartların gerisinde kalıyor.

Bu şartlara göre İsrail, Hamas'ın Philadelphi Koridoru'ndaki varlığını kabul etmesini, Netzarim Koridoru'ndaki kontrol noktaları ile güneyden kuzeye geçiş yapan Gazzelileri denetlemeyi ve serbest bırakılmasını istediği yaklaşık 300 mahkumdan 100'ünün reddedilmesini talep ediyor.

Ayrıca, İsrail, Gazze ve Ramallah'tan sürgün edilmesi istenen Filistinlilerin sayısını da artırmak istiyor ve bu kapsamda 200 kişinin Filistin'den çıkarılmasını talep ediyor.

Hamas'ın Türk Dışişleri yetkililerine verdiği bilgiye göre, İsrail geçtiğimiz haftaki görüşmelerde arabulucuların tekliflerine herhangi bir yanıt vermedi. Hamas'a göre, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun nihai hedefi, askeri operasyonları sürdürmek için zaman kazanmak.

Muğla'daki orman yangınıyla ilgili baba ve oğul gözaltında Gündem Gazze'de can kaybı 40 bin 99’a yükseldi Gündem Kara Atmaca'dan en uzun menzilli uçuş Gündem Polonez gıda emekçilerinin eylemlerinden "AK Parti'nin haberi yokmuş" Gündem