HAMAS Lideri Heniyye için Doha'da cenaze töreni düzenlendi

İsrail’in terör saldırısında hayatını kaybeden Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye Katar’ın başkenti Doha’da defnedildi. Cenaze namazına Türkiye ve dünyadan çok sayıda devlet adamı katıldı.

Abone ol

İsrail’in İran'da düzenlediği terör saldırısında şehit olan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Katar’ın başkenti Doha’da düzenlenen cenaze töreninin ardından toprağa verildi. Törende Heniyye'nin eşi Hacce Heniyye ve çocukları hazır bulundu.

Hacce Heniyye, Doha’ya gelen Filistin bayrağına sarılı naaşı kucakladı. Ardından da "Gazze'nin tüm şehitlerine selam olsun, sevgilim, bu dünyadaki ve ahiretteki sevgilim." sözleriyle eşini uğurladı.

Cenaze törenine Türkiye’den Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş Başkanlığında bir heyet katıldı.

Heyette Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Millî İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın yer aldı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Doha’da Hamas Siyasi Büro Başkan Vekili Halid Meşal’e taziyelerini iletti. Görüşmede Şehit İsmail Haniye’nin oğullarından Abdüsselam ve Hemmam da hazır bulundu.

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani başka olmak üzere Katar Devleti yöneticileri de cenaze törenine katıldı.

İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Muhammed Rıza Arif’in yanı sıra çok sayıda ülkeden devlet adamı İsmail Heniyye’nin cenaze töreni için Doha’ya gitti.

Cenaze töreninde Hamas Siyasi Büro Başkan Vekili Halid Meşal ve Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Başkanı Ali Muhyiddin el-Karadaği birer konuşma yaptı. Konuşmalarda direnişin kararlılıkla sürdürüleceği vurgulandı.

Cenaze törenine katılanlar, Filistin bayrakları taşıdı ve kefiye taktı.

Törenin ardından İsrail karşıtı sloganlar, dualar ve tekbirlerle uğurlanan Heniyye'nin naaşı, Doha’nın 15 kilometre kuzeyindeki Lusail kentinde bulunan mezarlığa defnedildi.

AYM Milletvekilliği düşürülen Can Atalay hakkında kararını verdi Gündem Instagram erişime neden kapatıldı? Gündem Ünlü yer bilimci Prof. Dr. Ahmet Ercan sele kapıldı! Gündem 26 il ve 99 gözaltı Gündem