Fuat Oktay'dan deprem bölgesine ilişkin açıklamalar

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile AFAD Koordinasyon Merkezi'nde deprem bölgelerindeki son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile AFAD Koordinasyon Merkezi'nde deprem bölgelerindeki son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu.

"HATAY'A YOĞUNLAŞIYORUZ"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın yaptığı açıklamaları şöyle: "Hatay'a yoğunlaşıyoruz, ilave ekipler gidecek. Defin işlemlerini de hızlandırıyoruz."

"ENKAZ KALDIRILMADAN ÖNCE SAVCILIĞIN ÖRNEK ALMASI İÇİN BEKLİYORUZ"

Oktay, "Ağır hasarlı olan binalardan uzak durulmasını tavsiye ediyoruz, artçı depremler devam ediyor. 230 bina hasar tespit ekiplerince incelendi, hasar tespitinden sonra durumuna göre binalara karar veriliyor. Enkazın kaldırılması konusunda tüm birimlerimiz talimatlandırıldı. Enkaz kaldırılmadan önce savcılığın örnek alması için bekliyoruz" dedi.

ÇADIR İHTİYACINA DEĞİNDİ

Oktay, "Havalimanları, İHA ve dronlar etkili kullanılıyor. Hatay Havalimanı açıldı. Çadır ihtiyacı fazla bunu biliyoruz. Türkiye'de bulunan bütün stoklar yönlendirildi. Yeni alımlar yapmaya devam ediyoruz. Konteyner ve çadır kentlerin kurulumu da devam ediyor. Yaklaşık beş bin adet kent kurulacak. Tahliyelerle bölgeden 1 milyon 200 bin kişi gönderildi, elimizdeki bilgilere göre de 400 bin kişi kendi imkanlarıyla tahliye oldu, kayıtlarımızda olmayan tahliyeler olduğunu da biliyoruz.

Elektrik ve doğalgaz sağlanması konusunda titiz bir çalışma yürüyor, yeni bir kazaya mahal vermemek adına titiz çalışma yürütüyoruz. Psikososyal destek hizmetleri de devam ediyor. Bölgenin ihtiyacı olan maddi yardım konusunda ne talep edilirse onu gerekli şekilde çözüyoruz. Isınma amaçlı 10 bin 600 ton odun 2 bin 100 ton kömür sahaya sevk edildi" ifadelerini kullandı. 

"HABERLEŞME KONUSUNDA ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR"

"Refakatsiz çocuklarımızın hiçbiri yalnız kalmayacak, devlet olarak ne gerekiyorsa yapacağız. Devletin şefkat elini hayatı boyunca hissettirecek çalışmayı yapıyoruz. 76 çocuk ailesiyle buluştu. Hastanede tedavi edilen 380, sevgi evlerine 118 çocuk yerleştirildi. 574'ten 503 çocuğun kimliği belirlendi. Diğerleri için çalışıyoruz" dedi.

Selçuk Bayraktar'dan depremzedelere konut bağışı Gündem Oğuzhan Uğur hakkında soruşturma başlatıldı Gündem Can kaybında son durum Gündem OHAL kapsamında yeni kararname yayınlandı Gündem