FETÖ’ye 4 ilde eş zamanlı operasyon: 92 gözaltı

Türk Yargısı Fettullahçı Terör Örgütüne göz açtırmıyor. Ankara, İstanbul, İzmir ve Mersinde yapılan operasyonlarda 92 kişi hakkında gözaltı kararı verildi, 74’ü yakalandı.

Abone ol

Fettullahçı Terör Örgütüne yönelik operasyonlar kararlılıkla devam ediyor. Ankara, İstanbul, İzmir ve Mersin'de 92 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Ankara'da 15 kişi hakkında çıkarılan yakalama kararında 14 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin, terör örgütünün firari mensupları üzerinden güncel faaliyetlerini sürdürmeye çalıştığı tespit edildi.

Firari mensupları üzerinden güncel faaliyetlerini sürdürmeye çalışan bazı terör örgütü mensuplarının, gizlenmek için kullandıkları "gaybubet" evlerinde saklandıkları belirlendi.

Şüpheliler arasında, meslekten ihraç edilen eski Tuğgeneral E.Y. ile ihraç edilen 5 subay ve astsubayın da bulunduğu öğrenildi.

İstanbul merkezli 5 farklı ilde de FETÖ’nün mahrem yapılanmasına operasyon düzenlendi. 34 şüpheliden 27’si yakalandı. Yakalananlar arasında 7 kişinin mahrem imam olduğu tespit edildi.

Şüpheliler arasında, Hava, Kara, Deniz ve Jandarma Kuvvetleri Komutanlığına mensup görevde bulunan 3 astsubay, 4 subay ile ihraç edilen 2 eski askeri personelin olduğu ortaya çıktı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, 12 ilde eş zamanlı başlattığı operasyonda örgütün Türk Silahlı Kuvvetleri ve sivil unsur yapılanmasında yer alan 28 şüpheli hakkında gözaltı kararı verdi. 19 kişi yakalandı.

Ankesörlü/sabit hatlardan ya da büfelerde kurulu kontörlü telefonlardan iletişim kurduğu tespit edilenler arasında 5'i Kara Kuvvetleri, 8'i Hava Kuvvetleri Komutanlıklarına ve 1'i Jandarma Genel Komutanlığı'na mensup 4'ü muvazzaf 14 asker, 13'ü darbe girişimi sonrası ilişikleri kesilen askeri okul öğrencisi ve 1'i ihraç polis memuru yer alıyor.

Mersin merkezli 3 ilde FETÖ'nün güncel yapılanmasına yönelik operasyon başlatıldı, 15 şüpheli için gözaltı kararı verildi.

Şüphelileri yakalamak için Mersin, Kars ve Hakkari'de yapılan şafak vakti baskınlarında 14 kişi gözaltına alındı.




HDP'li Semra Güzel için yeni karar Gündem 11 terörist etkisiz hale getirildi Gündem 20 ilde FETÖ operasyonu: 38 gözaltı Gündem CHP'li Tanrıkulu hakkında fezleke hazırlandı Gündem